ОБЗОР: Фенове освиркват Айхел, той с хеттрик и асистенция

Вижте всички резултати и класиране в НХЛ

ОБЗОР: Фенове освиркват Айхел, той с хеттрик и асистенция

Джак Айхел отговори на освиркванията от публиката на бившия му отбор с хеттрик и асистенция при победа на Вегас Голдън Найтс със 7:4 срещу Бъфало Сейбърс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Това бе девети пореден успех за Вегас, който води със седем точки на Лос Анджелис Кингс в Тихоокеанската дивизия и Западната конференция като цяло.

След като бе освиркван при всеки допир с шайбата, Айхел си върна на феновете в Бъфало с невероятна последна третина. Бившият капитан на Сейбърс даде преднина от 5:2 на отбора си шест минути след началото на третината и след това бе точен отново 5:23 минути преди края, опразвайки голяма част от трибуните. Айхел довърши хеттрика си с попадение на празна мрежа, след като изстреля шайбата покрай собствената си врата.

Така Голдън Найтс завършиха серия от пет поредни гостувания и подобриха баланса си на 13-2. Поредицата от девет победи пък е с една по-малко от клубния рекорд, който Вегас постави през април миналата година.

Новобранецът Пол Котър вкара победния гол и записа асистенция. Чандлър Стивънсън също вкара една шайба, Алекс Пиетранджело завърши с гол и два резултатни паса, а Фил Кесел стана автор на седмото попадение. Логан Томпсън пък спаси 31 удара за шестия си пореден успей и бе преодолян на два пъти от Тейг Томпсън и по веднъж от Кейси Митълстад и Расмус Асплунд.

Чарли Макавой вкара победния гол в дебюта си за сезона и Бостън Брюинс остана с перфектен баланс като домакин, след като спечели с 3:1 срещу Калгари Флеймс. Линус Улмарк направи 31 спасявания и Конър Клифтън също се разписа за успеха на Брюинс, които са с баланс 8-0-0 в "Ти Ди Гардън" от началото на сезона и водят в Източната конференция. Те са с две точки по-малко от лидера на запад Вегас.

Сейнт Луис Блус пък сложи край на серията си от осем поредни загуби с победа с 5:3 срещу Сан Хосе Шаркс. Кале Роузен вкара решаващата шайба и записа асистенция, а за успеха точни бяха още Ноел Акиари, Тори Крюг, Джордан Кайру и Брендън Стаал. Тимо Майер, Томаш Хертел и Логан Кутюр бяха точни за Шаркс, които пък са с пет поредни загуби.

Логан О'Конър и Мико Рантанен се разписаха по два пъти за победа на Колорадо Аваланч с 5:3 срещу Нешвил Предатърс. Еван Родригес също бе точен, а роденият в България руски национал Александър Георгиев завърши с 32 спасявания и подобри личния си баланс на 7-1-1 от началото на сезона.

Андрей Свечников вкара три гола за победа на Каролина Хърикейнс със 7:2 срещу Едмънтън Ойлърс. Руснакът отбеляза втория си хеттрик за сезона срещу същия съперник, а освен него точни бяха още Брент Бърнс, Джордан Стаал, Джордан Мартинук и Йепсер Фаст.

Мика Зибанеджад пък вкара два пъти в 700-ия си мач в НХЛ, а Ню Йорк Рейнджърс победи с 8:2 Детройт Ред Уингс и спря серия от три поредни поражения.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Бостън - Калгари - 3:1

Бъфало - Лас Вегас - 4:7

Каролина - Едмънтън - 7:2

Кълъмбъс - Филаделфия - 5:2

Детройт - НЙ Рейнджърс - 2:8

Ню Джърси - Отава - 4:3

НЙ Айлъндърс - Аризона - 0:2

Сейнт Луис - Сан Хосе - 5:3

Колорадо - Нешвил - 5:3

Лос Анджелис - Чикаго - 2:1

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ:

Столична дивизия: Ню Джърси 22 точки, Каролина 19, Ню Йорк Айлъндърс 18

Атлантическа дивизия: Бостън 24, Детройт, Флорида и Торонто по 17

Централна дивизия: Уинипег 17, Далас 17, Колорадо 15

Тихоокеанска дивизия: Вегас 26, Лос Анджелис 19, Сиатъл 18.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки