Флик призна: Льов ми даде ценни съвети за Мондиала

Селекционерът на Германия разкри за по-голямо напрежение от очакваното

Флик призна: Льов ми даде ценни съвети за Мондиала

Селекционерът на Германия Ханс-Дитер Флик разкри, че е получил съвети от бившия наставник на „Бундестима“ Йоахим Льов как да се справи с напрежението преди началото на Световното.

Той направи сравнение спрямо предходни Мондиали, когато бе в щаба на Льов в Германия: „Бях в треньорския щаб за Мондиал 2010 и 2014, но сега е различно заради отговорността, която имам. Напрежението е по-голямо. Въпреки това усещането ми е добро, защото разполагам около мен с добър треньорски екип, в който имам пълно доверие. Наскоро се видях с Йоахим Льов на обяд и говорих с него за напрежението на такъв турнир, като получих някои съвети. Беше приятно отново да прекарам време с него и да взема някои съвети. Трябва да контролираш себе си. В седмиците преди турнира има голямо вълнение в медиите. Понякога даден играч изведнъж е определян във върхова форма, а действията му са смятани за такива от световна класа. Така излиза, че той е от ключово значение“.

„Последните няколко седмици бяха напрегнати, защото запитванията на медиите не намаляват с наближаването на Мондиала. Също така разработихме някои неща по отношение на съдържание. Имах 4-дневен уъркшоп с треньорския ми щаб. Обсъдихме отново всички неща, които очакваме по време на Световното първенство и след това взехме крайните решения за отбора, като съобщихме на играчите за тях. Всеки разбира, че това невинаги е лесно и затова си направих още една ваканция преди Мондиала. Една седмица със семейството ми, различни мисли и впечатления без да поглеждам към телефона си постоянно. Това беше приятно чувство“, призна Флик на пресконференция.

Първият мач на Германия на Световното е на 23 ноември срещу Япония от Група „E“, където са още Испания и Коста Рика.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки