Саудитският шампион с неустоима оферта за Кристиано

Принцът на страната с коментар за Роналдо

Саудитският футболен клуб Ал Хилал подготвя оферта за португалската мегазвезда Кристиано Роналдо, която няма как да бъде отказана.

Ал Хилал са искали да привлекат Кристиано още през лятото на тази година. Сега обаче предложението е доста по-сериозно от финансова гледна точка, съобщава телевизия Скай Спортс.

Журналистката Мелиса Реди обаче се съмнява, че Роналдо ще разгледа каквото и да е предложение от арабския свят и Азия. Амбициите му са той да остане в Европа, след като стана свободен агент преди дни най-вече заради скандално интервю за отношенията и структурата в Манчестър Юнайтед.

Мелиса Реди твърди, че "червените дяволи" са получили през лятото предложение от Ал Хилал, което са били готови да приемат. Но проблемът е дошъл от нежеланието на футболиста да ходи в Близкия Изток въпреки заплатата от 305 милиона паунда за целия срок на договора.

Новината за подновения интерес към португалската икона дойде след изявлението на министъра на спорта на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Турки Ал-Файсал, че всички в страната искат Роналдо да играе в тяхното първенство.

"Има ли такъв човек, който да не иска Роналдо да играе в неговата страна? Освен, че е страхотен футболист, той е и модел за подражание на младите. Всички подрастващи се оглеждат и сравняват с него и с Меси“, коментира принц Абдулазиз Ал-Файсал.

Ал Хилал спечели титлата в Саудитска Арабия и миналата година, като това е 18-и шампионски трофей за тях. Отборът е бил четири пъти победител в Азиатската Шампионска лига, два пъти участник на Световното клубно първенство и общо притежател на 65 титли във всички турнири, в които е участвал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки