Реал и Барса отказаха „спешна среща“ на Ла Лига в Дубай

Вижте какво съобщиха двата испански гранда

Реал (Мадрид) и Барселона няма да изпращат свои представители на "спешната" асамблея на Ла Лига в Дубай през следващата седмица. Това обявиха испанските футболни гиганти в социалните, цитирани от агенция Ройтерс.

От Реал Мадрид обясниха, че са били известени в петък за "спешна среща", насрочена за 7 декември. Според европейските клубни шампиони, на генералната асамблея ще бъдат обсъждани важни промени в устава и вътрешния правилник на организацията, регулираща местното футболно първенство.

"Организирането на тази среща е нелегално, тъй като от клубовете се изисква да присъстват на нещо, което е на повече от 5 хиляди километра от офисите на Ла Лига. Абсолютно необяснимо е как може да се свика такова събрание по спешност, без да има дебат и анализ на ситуацията", пишат от клуба.

"Реал Мадрид няма да изпраща свой представител в Дубай. Жалко, че сме принудени да реагираме на подобни безотговорни и неоправдани действия от страна на президента на Ла Лига, които ще навредят на имиджа на испанския футбол".

От Барселона добавят: "Не вярваме, че е правилно да пътуваме до Дубай за нещо, което може да бъде организирано в сградата на Ла Лига. Противопоставяме се на всички действия, които могат да навредят на правата и интересите на клуба".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки