Защитник на Питсбърг получи сърдечен удар

Едмънтън победи Чикаго в мач с девет гола в НХЛ

Защитник на Питсбърг получи сърдечен удар

Защитникът на Питсбърг - Крис Летанг, получи сърдечен удар и ще отсъства от игра за неопределено време, съобщиха от клуба от Националната хокейна лига. 35-годишният бранител, който е трикратен носител на купа "Стенли", е получил първите симптоми на тренировка в понеделник и веднага е пратен за цялостни изследвания. Генералният мениджър на тима Рох Хектол обяви, че на този етап Летанг е в стабилно състояние и няма трайни последствия, но медицинските тестовете продължават. Според Хекстол кариерата на играча не е застрашена и той ще може да се завърне на леда.
Защитникът за втори път в 17-годишната си кариера получава подобен проблем. Шесткратният участник в Мача на звездите на НХЛ пропусна повече от два месеца от сезона през 2014 година заради сърдечен удар, който лекарите тогава обясниха, че е причинен от малка дупчица на стената на сърцето.

С два гола в последните три минути на редовното време Торонто Мейпъл Лийфс победи с 3:1 гостуващия Сан Хосе Шаркс и постигна петата си поредна победа в Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада. "Кленовите листа" поведоха пет минути след началото на втората третина с гол на звездата си Остън Матюс, но само три по-късно Мат Нието изравни за Сан Хосе.

Двубоят вървеше към продължение, най-вече заради добрата игра на вратаря на "акулите" Аарън Дел, който завърши с 29 спасявания, но 2:27 минути преди края на редовното време той капитулира за втори път пред нападателя Пиер Енгвал. Минута по-късно Мичъл Марнър оформи крайния резултат с гол на празна врата. С победата Торонто събра 35 точки от 25 мача и заема второ място в Атлантическата дивизия на НХЛ, на три точки зад лидера Бостън Брюинс, който обаче е и с три мача по-малко.

Сан Хосе е на предпоследното седмо място в Тихоокеанската дивизия с 20 точки от 26 мача. Победа с 3:1, но като гост, постигна и тимът на Ню Йорк Рейнджърс, който взе визитата си на Отава Сенатърс.

"Рейнджърите" поведоха малко след средата на първия период с гол на Джими Веси, а в средата на втория двата тима си размениха по едно попадение чрез Баркли Гудроу за гостите и Шейн Пинто за домакините, с което разликата отново се върна на един гол.

В третата чат обаче Крис Крейдър сложи точка на спора с 11-ия си гол за сезона, възползвайки се от пас на защитника Райън Линдгрен.

В най-резултатния мач тази нощ Едмънтън Ойлърс спечели с 5:4 визитата си на Чикаго Блекхоукс. Голове в първата третина на мача нямаше, но веднага след старта на втората Леон Драйсайтл откри за канадския тим. Райън Нюджънт Хопкинс покачи на 2:0 в десетата минута на втората третина, преди Борис Качук да върне едно попадение за Чикаго.

Конър МакДейвид и Матиас Янмарк доведоха резултата до 4:1 в третата третина, но с Чикаго отговори с два гола за 21 секунди на Макс Доми и Макензи Ентуисъл, за да намали на 3:4. Драйсайтл вкара нов гол за Едмънтън пет минути преди края, а Доми отново даде надежда на домакините 99 секунди преди финалната сирена. Това обаче бе всичко в головия спектакъл и Чикаго не успя да се добере до равенството, инкасирайки деветата си загуба в последните десет мача.

В последния мач от програмата тази нощ Бъфало Сейбърс спечели гостуването си на Детройт Ред Уингс с 5:4 след дузпи. Джак Куин вкара единствения гол при наказателните удари за тима на Бъфало, който пропиля аванс от 4:1 в последната третина. 

Два гола за победителите реализира Дилан Козънс, а за Детройт с два се отличи Оскар Сундквист.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки