ЦСКА 1948 на четвъртфинал за купата (ВИДЕО)

Тимът на Любослав Пенев с успех срещу Берое в Стара Загора

ЦСКА 1948 на четвъртфинал за купата (ВИДЕО)

Отборът на ЦСКА 1948 се класира за четвъртфиналите от турнира за купата на България по футбол, след като се наложи над състава на Берое с 2:0 като гост в Стара Загора.

Благодетелят на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов изгледа мача от трибуните на стадиона в Стара Загора. 

Радослав Кирилов създаде първата опасност в мача в 3-ата минута. Той проби отляво в наказателното поле на Берое, след което стреля, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Иван Караджов. 

ЦСКА 1948 вкара гол в 5-ата минута, но след намесата на ВАР попадението в крайна сметка не бе зачетено заради засада. Георги Русев центрира от фал в наказателното поле на Берое, където Елитон отклони топката за Ивайло Чочев, който отблизо не пропусна да я прати в опразнената врата. Първоначално Драгомир Драганов посочи центъра, но след намесата на ВАР попадението не бе зачетено заради засада на Елитон при подаването към него от страна на Георги Русев. 

Божидар Пенчев отправи силен удар от разстояние в 8-ата минута, но  Даниел Наумов се намеси и спаси. 

Стилиян Николов допусна груба грешка в 16-ата минута. Той се подхлъзна и подари топката на Радослав Кирилов, който напредна, навлезе в наказателното поле на Берое и се опита да комбинира с Евгений Сердюк, но Тома Фонтен направи решаващ шпагат и пресече подаването. След това топката се върна в Кирилов, който шутира, но Стилиян Николов успя да блокира удара му. 

Две минути по-късно Георги Русев получи хубав извеждащ пас зад гърба на отбраната на Берое, след което напредна, навлезе в наказателното поле на домакините, но вместо да стреля, реши да подава към Сердюк, а Фонтен отново се намеси решаващо и с шпагат пресече паса към украинския нападател. 

ЦСАК 1948 продължи да доминира и в 19-ата минута Парвиз Умарбаев подаде към Ангел Бастунов, който стреля, но Иван Караджов успя да спаси. Георги Русев центрира от корнер в наказателното поле на Берое в 24-ата минута, където Елитон стреля с глава, но право в ръцете на Иван Караджов. Серкан Юсеин отправи удар от разстояние в 35-ата минута, но право в ръцете на Даниел Наумов. 

Пет минути по-късно Рука центрира в наказателното поле на ЦСКА 1948, където топката стигна до Серкан Юсеин, който имаше не лоша възможност, но ударът му попадна право в ръцете на Даниел Наумов. В 41-ата минута Берое разви бърза атака, Спас Георгиев получи добър диагонален пас, след което веднага се опита да намери Калоян Кръстев в наказателното поле на ЦСКА 1948, но Елитон успя да изпревари нападателя на Берое и да изчисти топката в корнер. 

Берое организира бърза контраатака в добавеното време на първата част. Абубакар Тунгара стреля, но ударът му бе блокиран. След това топката попадна в Божидар Пенчев, който бе сам под ъгъл срещу Даниел Наумов и стреля, но ударът му в последния момент бе блокиран от Симеон Петров, който се хвърли на шпагат.

В 53-ата минута ЦСКА 1948 поведе в резултата. Евгени Сердюк се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Берое и с левия крак прати топката зад гърба на Иван Караджов.

ЦСКА 1948 бе много близо до това да вкара втори гол в 77-ата минута. Радослав Кирилов проби отляво, след което подаде към Карлос Охене, а той стреля от дъгата на наказателното поле на Берое, но топката се спря в левия страничен стълб на вратата на Иван Караджов. След това Охене подаде към Александър Колев, който стреля, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на Караджов.
Георги Русев центрира от корнер в наказателното поле на Берое в 83-ата минута, след което Александър Колев стреля с глава, а топката премина на сантиметри встрани от левия страничен стълб на вратата на Иван Караджов.
Две минути по-късно Русев проби отляво и центрира в наказателното поле на Берое, а Алекс Колев засече топката, но я изпрати в аут.
Ангел Лясков стреля в 89-ата минута, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Берое.
ЦСКА 1948 вкара втори гол в третата минута на добавеното време на мача. "Червените" бързо изпълниха фал, Александър Колев получи хубав извеждащ пас, навлезе в наказателното поле на Берое и прати топката в левия ъгъл на вратата на Иван Караджов за 2:0.

Берое – ЦСКА 1948 0:2

0:1 Евгений Сердюк, 0:2 Александър Колев 90+3

Берое: 1. Иван Караджов, 3. Димитър Пиргов, 5. Тома Фонтен, 6. Рука (77' - 44. Николай Николаев), 8. Серкан Юсеин, 10. Абубакар Тунгара (62' - 11. Стив Траоре), 14. Стилиян Николов (62' - 18. Митко Митков), 16. Симеон Мечев (К), 17. Спас Георгиев, 19. Калоян Кръстев, 77. Божидар Пенчев
Резерви: 23. Иван Гошев, 2. Димитър Стоянов, 15. Георги Динков
Треньор: Николай Киров

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов (К), 2. Джонатан Перейра, 87. Симеон Петров, 14. Елитон, 4. Ангел Лясков, 18. Ивайло Чочев, 20. Ангел Бастунов (90+2' - 22. Реян Даскалов), 39. Парвиз Умарбаев (70' - 6. Карлос Охене), 10. Георги Русев, 99. Радослав Кирилов, 25. Евгений Сердюк (63' - 9. Александър Колев)
Резерви: 33. Генадий Ганев, 7. Марио Топузов, 19. Стив Фуртадо, 24. Лазар Марин
Треньор: Любослав Пенев

Съдия: Драгомир Драганов

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки