РАЗКРИТИЕ: Пускат тенисистите от Русия и Беларус на "Уимбълдън"

Вижте подробности

Тенисистите от Русия и Беларус по всяка вероятност отново ще получат право да участват на Уимбълдън през 2023 година, пише вестник "Таймс".

Според британското издание местната тенис федерация LTA е била заплашена с изключване от структурите на Асоциацията на професионалистите тенисисти ATР заради решението си да не допусне до участие на тазгодишния Уимбълдън състезателите от Русия и Беларус.

Преди няколко дни от АТР дори глобиха LTA за това решение с 820 000 паунда. Припомняме ви, че британската тенис федерация взе решение да спре от участие на Уимбълдън играчите от Русия и Беларус заради участието на тези две страни във войната в Украйна.

По ирония на съдбата обаче шампионка при жените стана Елена Рибакина, която е родена и живее в Москва, но през 2018 година смени националността си и започна да играе за Казахстан.

За разлика от организаторите на Уимбълдън, мъжката и женската тенис асоциации ATP и WTA разрешиха на руските и белоруските тенисисти да участват в техните надпревари през 2022 година, но с условието да се състезават под неутрален флаг.

Още от HOME

Вижте подробности

Вижте подробности

"Асприните" пък останаха далеч от зона "Европа"

Лучано Моджи е забелязан да гледа мач, въпреки забраната си от 2006 година

Собственикът на клуба с пламенна реч пред футболистите

Младежите на Виола разбиха торинци с 5:1

"Канарчетата" с нови попълнения

Едно от новите попълнения обаче е аут от листа

Наставникът на Ливърпул не знае как лондончани си позволяват толкова сериозно харчене

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки