Мъри: За мен Левски означава честност и вяра

„Ако Левски има нови собственици, може и да си тръгна“

Мъри: За мен Левски означава честност и вяра

Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде откровено интервю за пътя си във футбола, върховите моменти като състезател, треньор и емблемата „сините“.

"Всичко си спомням. Дълъг и добър период - град, семейство, родители, приятели, там където съм израснал. Хасково е град, в който намерих нужните възможности да се развия и като футболист, като живеех до спортните площадки. Дните минаваха или в целодневно спортно училище, или на спортната площадка. Това е градът, който ме отгледа, създаде и до ден днешен се връщам често там", заяви Станимир Стоилов в рубриката "Златните" по Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че като дете е тренирал и спортна гимнастика, но треньорът им е давал да играят и футбол.

"Аз имах силни години в Хасково, станах 2 пъти голмайстор на "Б" група и то с над 30 гола. Аз предпочитах да си остана там и 1989 г. имаше среща на ръководството на Левски и се договори моето преминаване, а 1990 г. стана преминаването", посочи треньорът на Левски.

В Турция го е убедило това, че е видял огромен клуб във Фенербахче и така е подписал с тях, а Левски е спечелил добри пари от него. Така той е започнал за първи път да печели от футбол. Стоилов спомена, че е бил в ЦСКА само за 4-5 месеца и след това е бил поканен да се върне в Левски.

"Не се отказвам от нищо. Ако искат да правят нова приказка и ни поканят и имат нужда от нас, ще продължим. Левски е моят клуб, на който аз съм фен и под никаква форма не желая да го поставям под някакво напрежение, ако има нови инвеститори или собственици, с моето присъствие да се чувстват ангажирани, че трябва да продължа – аз подавам оставка, а те ще преценят дали ще се договорим за начина на работа. За мен е важно Левски да бъде спасен. За мен Левски означава честност и вяра. Трябва да се спазват заветите на Апостола. Няма бедни и богати левскари, няма по-малки и по-големи левскари, всички са еднакво левскари", отбеляза Стоилов.

Той разказа, че на 8 март 2003 г. е бил последният мач, който е изиграл със Славия и дори си е счупил пръста, а след мача са освободили треньора  Муслин, на когото е бил ревностен фен. След това е получил "леко фалшиво" предложение да продължи до края на сезона.

"Тогава видях фалшива покана да продължа, да оздравея и казах, че спирам, но после Гошо Тодоров ме покани да бъда помощник треньор. Останах да работя, успяхме да свършим положителна работа и спечелихме купата. След това не получих предложение за нов договор, защото лицемерието и двуличието в тази държава преобладава. След това се върнах и съвсем смело заявих, че искам да бъда треньор. Мисля, че бях подготвен, защото имах много добри учители", допълни треньорът на Левски.

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки