Бруклин вкара 91 точки за полувреме срещу шампиона

Рекорд на Адетокумбо не помогна на Милуоки

Бруклин вкара 91 точки за полувреме срещу шампиона

Кевин Дюрант вкара 23 точки за впечатляващата победа на Бруклин Нетс над шампиона в Националната баскетболна асоциация (НБА) Голдън Стейт със 143:113, но само 2 от тях бяха през първото полувреме, което ще се запомни с рекорд. До почивката неговият тим беше отбелязал 91 точки, което е третото най-добро постижение за полувреме в историята на Лигата.

Шампионите от Голдън Стейт пък търпят второ поредно поражение в рамките на два дни в Ню Йорк, затвърждавайки лошото състояние, в което се намират – 4-и в Тихоокеанската дивизия с баланс от 15 победи и 18 поражения. Но за това си има и логично обяснение, тъй като големите им звезди Стеф Къри, Клей Томпсън и Андрю Уигинс отсъстват от игра заради контузии.

От другата страна Нетс отбеляза и клубен рекорд с деветима играчи, които завършиха с двуцифрен точков актив, въпреки напускането на Кайри Ървинг заради разтежение на десния прасец. Бруклин регистрира седма поредна победа и с 20/12 е на 2-о място след Бостън в Атлантическата дивизия.

Джеймс Уайзмън постави личен рекорд с 30 точки и 12 успешни стрелби от 14 опита, опитвайки се да поддържа нивото на играта на Уориърс.

Кливланд Кавалиърс победи със 114:106 лидерите в Източната конференция Милуоки Бъкс, като Донован Мичъл се разписа с 36 точки. Така въпреки 45-те точки на Янис Адетокумбо за гостите, което е неговото най-добро постижение за сезона, Кавалиърс се пребори за успеха.

Дарайъс Гарланд с 23 точки и Джарет Алан с 19 за Кавалиърс също подпомогнаха, както и за подобряване на домакинския баланс от 16-2 от началото на сезона. Иначе днес Кавс дръпнаха с 24 точки в началото на третата част, но Бъкс стопиха на 5 2:21 преди края на срещата. Но Мичъл беше перфектен от наказателната линия с 9 от 9 изстрела в последната четвърта част и не позволи да се стигне до обрат.

Адетокумбо вкара 24 пункта през второто полувреме, както и добави 14 борби. Брук Лопес се отличи с 14 точки за Бъкс.

Атланта пропусна шанса си да излезе еднолично начело в Югоизточната дивизия, след като падна у дома със 108:110 от Чикаго. Айо Дусунму имаше решаваща намеса в последните секунди, за да осигури успеха на Биковете, които пропиляха преднина от 18 точки в третата третина, все пак записват втори пореден успех и са 4-и с 13/18 в Централната дивизия.

Досунму подаде на ДеМар ДеРоузан 4 секунди преди края, а последният стреля, но не уцели ринга. Досунму обаче внимаваше, изтича и взе топката и от крайната линия вкара буквално в мига, в който прозвуча последния сигнал на мача.

Иначе ДеРоузан завърши срещата с 28 точки, a Диджонти Мъри прибави 15 и 10 асистенции.

Лос Анджелис Клипърс се доближи само на една победа от 1-ото място в Тихоокеанската дивизия, където е Финикс, след като прекърши Шарлът със 126:105. Пол Джордж се отличи с 22 точки, Никълъс Батъм добави 21. Въпреки доста контузии в състава на домакините от Лос Анджелис, в игра се завърнаха Джордж, Ивица Зубац, Реджи Джаксън и Норман Пауъл. За Пауъл това беше първи мач от 29-и ноември, пропускайки 10 мача заради разтежение в слабините.

Звездата на Шарлът ЛаМело Бол, който иначе е роден в близкия до Ел Ей град Чино Хилс, записа първи трипъл-дабъл за сезона. Активът му в края на срещата беше 25 точки, 11 борби и 12 асистенции. Мейсън Плъмли вкара 18 за Хорнетс, а Джейлън Макданиълс остана с 16.

Индиана Пейсърс се справи с 2-ия в цялата Източна конференция Бостън като гост и го победи със 117:112. Тайризи Холибъртън вкара 33 за победителите, които в началото на мача дръпнаха с аванс от 30 точки дори, но след това Бостън навакса.

Аарън Несмит прибави 15 пункта срещу бившия си отбор Бостън, Крис Дуарте с 14 и Майлс Търнър с 10 бяха другите важни фигури. Джейсън Татъм вкара 41 точки за Селтикс, а Джейлън Браун прибави 19 и 10 борби.

Оклахома Сити се справи у дома със стабилния отбор на Портланд, побеждавайки го със 101:98. Шей Гилгеус-Аликсандър вкара 27 точки за втората победа на тима си в рамките на три дни. Джереми Грант остана със 17.

Домантас Сабонис вкара 13 точки, 21 борби и даде 12 асистенции за успеха на Сакраменто над Лейкърс със 134:120. Това беше 17-и успех за тима от 30 мача от началото на първенството. За литовският център това е втори трипъл-дабъл през сезона. Иначе всички петима титуляри за победителите завършиха мача с двуцифрен актив, като новобранецът Кийгън Мъри постави свой личен рекорд с 23 точки.

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

Дончич, Гилджъс-Александър и Йокич са номинирани за MVP на редовния сезон

Вижте всички номинации в НБА

ОБЗОР: Бостън, ЛА Клипърс, Милуоки и Оклахома стартираха с победи в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от първия кръг в НБА

Сакраменто и Везенков приключиха сезона (ВИДЕО)

Българинът влезе в игра от пейката и вкара две точки

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

Резултатите в НБА

Ето всички победители от тази нощ

Везенков игра, но Кингс пак загуби (ВИДЕО)

Формата на Сакраменто продължава да е разочароваща

Резултатите в НБА

Маями имаше нужда от две продължения, за да победи Атланта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки