Иниеста: Вярвах, че Испания ще стигне по далече на Мондиала

Халфът не е доволен от представянето на "фуриите"

Иниеста: Вярвах, че Испания ще стигне по далече на Мондиала

Бившият полузащитник на Барселона и на испанския национален отбор Андрес Иниеста заяви пред вестник Марка, че е неприятно изненадан от представянето на отбора на Луис Енрике на Мондиал 2022 в Катар. Иниеста е човекът, който осигури единствената до момента Световна титла на страната, тъй като реализира победния гол на финала през 2010-а година в Южна Африка за крайното 1:0 срещу Нидерландия.

На завършилото преди седмица първо световно първенство в Близкия Изток испанците отпадаха още на осминафинал, където Мароко ги елиминира с 3:0 при дузпите и 0:0 в редовното време и продълженията.

"Бях напълно уверен, че тази формация на Испания ще стигне далече. Защото имах вяра в тази група футболисти и в селекционера Луис Енрике. В края на краищата резултатът от първенството е такъв, какъвто е. Ако не показвате игра, с която е видно, че ще преодолеете противниците, то напълно реално е да отпаднете още в първия кръг. Всеки мач сам за себе си е много труден. Разбира се, искаше ми се да постигнем повече, но този резултат ще бъде от полза за бъдещето", допълва Иниеста.

"Но трябва всички да се замислим. След титлата през 2010-а година започнаха трудностите ни на Световните първенства. През 2014-а година в Бразилия отпаднахме в групата. В Русия и сега не преминахме осминафиналите. Значи талант може и да има, добри играчи има, но явно тези неща не са достатъчни. Световното първенство е сложен, специален турнир. За да си там, трябва да се подготвиш по по-особен начин, казва още техничният полузащитник.

Иначе неговият добър приятел и бивш съотборник в Барселона Лионел Меси най-после вдигна световната титла, след като Аржентина победи Франция на финала след изпълнение на дузпи.

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки