Реал Мадрид едва се измъкна срещу аматьори (ВИДЕО)

Родриго донесе победата

Реал Мадрид едва се измъкна срещу аматьори (ВИДЕО)

Реал Мадрид се промъкна на осминафиналите в турнира за Купата на краля след много слаб мач срещу четвъртодивизионния Касереньо. Звездният състав на "белите" беше надигран в голяма част от двубоя, но все пак стигна до минимален успех с 1:0 след красив гол на Родриго в 69-ата минута.

Домакините изненадаха със смелия си подход от самото начало и създадоха доста проблеми на защитата пред Андрий Лунин, но не им достигна класа в предни позиции, за да сътворят една от най-големите сензации в историята на надпреварата.

Съперникът на "лос бланкос" стигна до тази фаза, след като елиминира последователно Кордоба и елитния Жирона. Победата с 2:1 над каталунския тим на 22 декември беше последният мач на "зелено-белите", а Реал приключи годината с успех с 2:0 като гост на Валядолид в Ла Лига.

Купата на краля не е основният приоритет на испанския гранд през сезона, но Карло Анчелоти беше категоричен, че отборът му няма да допусне подценяване. Реал е третият най-успешен клуб в историята на турнира, но го е печелил само два пъти от 1993 година насам.

Пред около 7000 зрители, изпълнили трибуните на "Естадио Принсипе Фелипе", домакините започнаха много агресивно и в първите десетина минути на два пъти затрудниха защитата на Реал, като при едната от ситуациите Лунин трябваше да избива в корнер. Мадридчани опитаха да наложат контрол в средата на терена, а в 13-ата минута Лукас Васкес прати топката в мрежата, но преди това Асенсио беше в засада и съдията отмени гола.

До средата на полувремето футболистите на Касереньо по нищо не отстъпваха на съперника и често излизаха победители в единоборствата. Стигна се и до няколко центрирания, които обаче не създадоха проблеми за отбраната на Реал. В 27-ата минута Чуамени извърши грубо нарушение в центъра и получи жълт картон под одобрителните възгласи на публиката.

Малко по-късно домакините имаха претенции за дузпа, но повторенията ясно показаха, че Себайос не е докоснал топката с ръка. След 30-ата минута поредица от атаките на Касереньо завършиха с удари и Лунин трябваше да се намесва решително. При една от редките добри комбинации на Реал Асенсио и Родриго създадоха напрежение в наказателното поле, но топката беше изчистена.

Анчелоти предприе две смени още на почивката, като извади Чуамени и пусна вместо него Федерико Валверде, а Антонио Рюдигер замени Едер Милитао. Играчите на италианския специалист обаче продължиха с крайно неубедителното си представяне и действията се водеха основно пред тяхната врата.

Времето напредваше, а домакините все така бяха по-добрият отбор и в няколко ситуации малко не им достигна, за да открият резултата. Анчелоти се умори от поредното разочароващо представяне на Азар и го смени с 18-годишния талант Алваро Родригер. Преди това пък Хесус Вайехо се появи вместо Одриосола.

В 69-ата минута Родриго се промъкна между двама защитници на Касереньо и с прецизен удар в далечния ъгъл откри резултата. Това беше първи гол от два месеца за бразилското крило. След попадението домакините се изнервиха и набързо си изкараха два жълти картона. Те вече нямаха и физически сили, за да се противопоставят на гранда от Мадрид, който сега ще насочи цялото си внимание към предстоящото тежко гостуване на Виляреал в събота.

 

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

УЕФА говори за сигурността на Евро 2024

Ето какви мерки са взели от централата

Гуардиола е взел решение за бъдещето си

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки