Венци Стефанов: Гласи се обезкървяване на българския футбол

Ето какво заяви президентът на Славия

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов алармира за опасно политическо намерение за промени, засягащи хазартните компании, които спонсорират почти целия български футбол и спорт. Босът на най-стария столичен клуб призова политиците да не правят глупости и да не обезкървяват футболните и спортните клубове.

"Само едно нещо искам да им кажа - да не правят това безумие! Да не си го помислят въобще! Някои политици явно искат да променят нещо, което въобще не им е работа. Ако не знаете, да ви кажа, че бетинг компаниите поддържат 2/3 от футболните клубове! Същото се отнася и за другите спортове. Знаете за кои компании говоря - те са върху фланелките на всички отбори. Това са компании, които са регистрирани в държавата и носят милиони приходи в хазната. Готви се едно безумие от хора, които не са се събличали по физическо, отсъствали са от тези часове в училище.

При нас в Славия има над 600 деца, които тренират, възпитаваме ги, държим ги далеч от пороците на улицата. В крайна сметка тези дечица мечтаят, всяко дете трябва да получи шанс да види мечтата си изпълнена! Страшно нещо е незаконният хазарт, там да насочат усилията си. Питам политиците кой ще дава пари за спорт? Пробвал съм през годините най-различни варианти - например безалкохолни напитки, говоря за световноизвестни марки, и нищо! Нищо. А тези фирми дават милиони на клубовете. Пак казвам - това ще е безумие!

Едни момченца и някои момиченца искат да злоупотребят с мечтите на децата. Те гледат собствената си облага, а знаят ли как се издържа футболен клуб, как се поддържа детско-юношеска школа? Такива трябва да бъдат изхвърлени от управлението на държавата! Това ще е много сериозен удар по спорта. Вместо да мислят глупости, да видят, че нямаме един нормален стадион. Северна Македония, дето са един файтон хора, бивша наша провинция, имат стадион в Скопие, какъвто ние нямаме.

Тези политици да видят, че бетинг операторите помагат на спорта в цяла Европа - да погледнат фланелките на отборите в Англия, Франция, Испания и пр. Това да видят тези проевропейци! Лицензираните оператори не трябва да се пипат, трябва да се оставят да работят и да помагат на българския футбол. Това са компании, които вкарват милиони в държавата. Хората със здрав разум в парламента не трябва да допускат това нещо! Политиците, в чиито глави се е родила тази глупост, могат ли да гарантират с банкова гаранция такива милиони за спорта? Питам!

Нашият основен спонсор Bet365 помага на минимум 15 клуба в Европа, това е на 100% вярно. Левски в кризисния момент го спаси бетинг компания. Клубовете в Първа лига и Втора лига кой ги издържа? Как си връзват бюджета? За какво говорим! Нека политиците не пипат тези неща, защото цяла България ще им скочи. Чийто ум го е родил това, е за психиатър! Имам познати психиатри и мога да им препоръчам някой, защото имат нужда от лечение. Едно време имаше кръжок по интереси, но тук говорим за държавна политика. Нека хората в парламента помислят трезво!

Има хора, които са специалисти по пробиотиците, но да не се бъркат в спорта. Служебното правителство си гледа работата, това го правят други в парламента - да си гледат пробиотиците! Сигурен съм, че и други мои колеги ще ме подкрепят в това, което казвам. Срещу това безумие. Политиците да не се занимават с глупости! Ако направят това нещо, апелирам да не се гласува за тях, защото това ще е убийство на българския спорт! А избори ще има скоро.

Готви се обезкървяване на българския футбол и на българския спорт! Говоря за куп клубове и федерации. Инакомислещи, които не са спортували и нямат деца, не се интересуват и подготвят едно безумие", заяви Венцеслав Стефанов пред Спортал.

Още от HOME

Двата отбора откриха 26-ия кръг в Бундеслигата

Той получи наказание от ФИФА

"Нерадзурите" трябва да се справят без Чалханоглу, Шкриняр и Димарко

Ферлан Менди е с проблем в левия прасец

Стадионът на Ботев Пловдив е готов за мача с Левски

Варненци ще се изправят срещу Лудогорец във финалния мач

Обучението беше в рамките на два дни

Защитникът претърпя операция на петата в Португалия

Срещата се изигра в Стара Загора

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки