Депай: Идвам в много голям клуб, говорих с Гризман преди трансфера ми

Нидерландецът не скри радостта си от трансфера си в Атлетико (Мадрид)

Депай: Идвам в много голям клуб, говорих с Гризман преди трансфера ми

Новото попълнение на Атлетико (Мадрид) Мемфис Депай говори пред журналистите при официалното си представяне.

Нидерландецът започна с обяснение защо е избрал точно това да е новият му отбор:

“Имах опита да играя срещу тях, миналата година бях много впечатлен от стадиона и духа им. Атлетико е много голям клуб. Впечатляваща история, много добри играчи и съм чувал много добри истории за тях. Освен това, впечатлението, което получих от борда на директорите, беше, че искат да съм тук, за да помогна на отбора”

Мемфис продължи, като разкри за разговорите си с наставника на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне. “Говорихме за това как се чувствам, вчера беше много дълъг и напрегнат ден. Най-важното е, че той иска да се чувствам като у дома си и да се адаптирам. Очаквам го с нетърпение, той е известен със своята страст и иска да съм готов възможно най-скоро. Той ме познава добре от престоя ми в Барселона и Лион, още тогава ме е харесвал като играч”.

"Говорих с Гризман, преди да дойда тук, и той ми каза много добри неща за клуба”, продължи Мемфис. “Не беше изненада, когато дойдох, беше всичко, което очаквах. Посрещнаха ме и беше много приятно. Всичко е много удобно, стадионът е прекрасен и наистина бих искал да изиграя един мач, за да усетя феновете”.

Футболистът завърши и с предпочитаните си позиции на терена: “През миналия сезон играх и като полузащитник, и в националния отбор, и в Лион. Обичам да имам малко свобода в центъра, да владея топката и да създавам пространства за другите. Времето ще покаже как ще бъде тук, но трябва да се адаптирам към това, което иска треньорът, и да оставя творчеството си настрана, за да бъда възможно най-функционален”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки