Байерн спря серията си от победи, взе само реми при визитата на "биковете" (ВИДЕО)

Баварците врътнаха 1:1 с Лайпциг

Байерн спря серията си от победи, взе само реми при визитата на "биковете" (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг завършиха при резултат 1:1 на „Ред Бул Арена“ в мач от 16-ия кръг в Бундеслигата, който е първи такъв от Световното първенство в Катар насам. В 30-ата минута Леон Горецка даде аванс на баварците, но голът не бе зачетен. Ерик-Максим Чупо-Мотинг даде аванс на гостите в 37-ата минута, а изравнителното попадение бе дело на Марсел Халщенберг в началото на второто полувреме.

Срещата започна с натиск на баварците. Още в 8-ата минута Серж Гнабри имаше възможност да даде аванс на Байерн Мюнхен, когато шутира от границата на наказателното поле, но топката премина покрай десния страничен стълб.

След центриране от статично положение в 30-ата минута, Бенжамен Павар овладя топката на десния фланг и центрира в наказателното поле, където Ерик Максим Чупо-Мотинг свали с глава за Леон Горецка, който прати топката във вратата. Голът обаче не бе зачетен заради засада.

Серж Гнабри напредна по лявото крило с топката в 37-ата минута, след което центрира на втора греда, където Чупо Мотинг засече чрез плонж във вратата на Лайпциг, за да изведе Байерн напред в резултата.

Седем минути след началото на второто полувреме Доминик Зобоцлай центрира в наказателното поле, където Марсел Халщенберг се освободи и прати топката във вратата, пазена от Ян Зомер, за да възстанови равенството.

Кингсли Коман се освободи по добър начин на фланга в 76-ата минута и опита да центрира топката остро в наказателното поле, но подаването не бе точно и не успя да намери Чупо Мотинг.

Въпреки равенството Байерн Мюнхен остава начело на таблицата в Бундеслигата с актив от 35 точки и пет преднина пред втория Фрайбург, докато РБ Лайпциг е на 3-а позиция с 29 пункта в актива си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки