Кьолн разсипа Вердер с Илия Груев, вкара 7 гола на "бременските музиканти"(ВИДЕО)

"Козлите" направиха шеметен мач

Кьолн разсипа Вердер с Илия Груев, вкара 7 гола на "бременските музиканти"(ВИДЕО)

Кьолн нанесе изключително тежко поражение на Вердер Бремен с българския национал Илия Груев в състава си и го победи със 7:1. Родният полузащитник започна като титуляр и остана на терена до самия край на мача.

Дори шампионът Байерн Мюнхен не успя да нанесе такъв погром на Вердер, като по-рано през сезона го подари „само“ с 6:1.

С успеха Кьолн се залепи за Вердер, изкачвайки се на 10-ата позиция с актив от 20 точки. Бременските „музиканти“ са едно място по-нагоре в класирането и имат един пункт повече в актива си.

Началото на двубоя бе меко казано кошмарно за Вердер и след малко повече от половин час игра изоставането на тима вече бе от пет попадения, макар и разликата много бързо да бе намалена.

Още в деветата минута на срещата Ели Скири сервира топката ан Линтон Маина в наказателното поле, а той я търкулна в долния ляв ъгъл зад Иржи Павленка.

Шест минути по-късно дойде и второто попадение за „козлите“. След отлична комбинация топката стигна до Щефан Тигерс, който с чудесен завършващ удар удвои аванса на своя тим.

В 21-ата минута на срещата Тогерс отбеляза изключително красиво попадение от близо 45 метра, след като видя че Иржи Павленка не е на вратата си.

Десет минути след това Линтон Маина със страхотен извеждаю пас намери непокрития Ели Скири в наказателното поле, той имаше време да си овладее топката и спокойно да стреля, за да покачи на 4:0.

В 36-ата минута падна и петото попадение в мрежата на клетия Павленка. Тигерс центрира за Денис Хусеинбашич, а той с брилянтен изстрел разпечата вратата на чешкия страж.

Само две минути след това Вердер успя да отбележи почетно попадение. Марвин Дукш качи топката на главата на Никлас Фюлкруг от ъглов удар, а нападателят от точката за дузпата я заби във вратата.

В последната минута на първата част Тигерс бе близо до това да оформи своя хеттрик, но негов удар бе спрян от десния страничен стълб.

В 54-ата минута дойде ред и на шестия гол в бременската врата. Линтон Маина изпрати топката към Ели Скири, който със задна ножица не остави шансове на Иржи Павленка.

Футболистите на Вердер явно решиха, че са допуснали малко попадения до момента и в 77-ата минута капитанът на тима Марко Фридъл заби топката в собствената си мрежа, оформяйки крайното 7:1 в полза на Кьолн.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки