Азаренка на полуфинал в Мелбърн

33-годишната тенисистка ще спори с Рибкина за място на финала

Азаренка на полуфинал в Мелбърн

Виктория Азаренка направи нова крачка към спечелването на трета титла от Откритото първенство на Австралия по тенис, след като се класира за полуфиналите на турнира.

Десет години след последния си триумф в Мелбърн, представителката на Беларус надигра с 6:4, 6:1 поставената под номер 3 в схемата Джесика Пегула от САЩ в среща от четвъртфиналите, продължила час и 39 минути.

33-годишната Азаренка, номер 24 в схемата, показа тенис от най-силните си години и не остави никакви шансове на Пегула, която бе в серия от осем поредни спечелени мача на нула от началото на годината.

Първият сет на мача бе много интерес и оспорван. В него Азаренка поведе с 3:0 гейма и имаше шест възможности да спечели и четвъртия гейм, но Пегула задържа подаването си. Американката спаси още брейкбола, които бяха и сетболи, в осмия гейм, а в деветия отрази два сетбола на сервис на съперничката си, за да върне пробива.

Пегула обаче така и не успя да стигне до изравняването, тъй като взе само една точка на свой сервис в десетия гейм. Това явно напълно разколеба американката и във втория сет тя бе неузнаваема, допускайки пробив във всеки един от геймовете си.

"Трудно е да победиш играч като Джесика. Знаех, че трябва да играя най-добрата си игра и да се възползвам от възможностите, които имам. Горда съм от начина, по който изпълних плана си. Невероятно е отново да бъда на полуфиналите на турнир от Големия шлем. Миналата година тенисът ми не беше много добър, но психически бях във форма. Исках да играя по-агресивно и това е нещо, върху което работих много по време на предсезонната подготовка", каза Азаренка веднага след срещата.

На полуфиналите Азаренка ще играе с казахстанката Елена Рибакина, която по-рано днес победи също в два сета Елена Остапенко от Латвия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки