Гонзо: Не съм расист!

„Не говоря празни приказки като казвам, че целта е класиране на Евро 2024“

Техническият директор към националните отбори, Георги Иванов-Гонзо, сподели пред NOVA, че думите му по повод играчите, които ще играят в националния отбор, са били разбрани погрешно и че той не е искал да обиди никого.

Той натърти отделно, че целта пред "лъвовете" наистина е класиране на Евро 2024 и че той не е станал част от футболната централа, за да бездейства.

„Заставам зад думите си, но може би хората не разбраха какво съм искал да кажа. Не съм расист и не мразя някого, който е с различен цвят на кожата. Желанието ми обаче е да играят българи. Ако някои смятат, че заради това си желание съм расист, то жалко за тях“, започна той.

„От първия ден, откакто съм в БФС, целта ми е да намирам играчи, които са родени в чужбина, но с български корени. Такъв е случаят с Лукас Петков, който играе в Аугсбург. Опитваме сега да му изкараме паспорт. Не виждам обаче как може човек, който е роден в Африка и има български паспорт, да играе в националния отбор“.

„Ако смятате, че българите искат чужденци да играят в националния отбор, то може да поканим най-добрите от efbet Лига, за да покажа, че не съм расист.“

„Не говоря празни приказки като казвам, че целта е класиране на Евро 2024. Ако някой си мисли, че съм дошъл да живуркам в БФС, то е сбъркал. Целта е да вдигнем футбола на такова ниво, че да се гордеем, че сме българи“, завърши директорът.

Още от БГ Футбол

"Канарчетата" с нови попълнения

Треньорът на Арда беше много критичен след загубата от датския Вендсисел

На тях директорите на българските отбори могат да почерпят опит от чуждестранни специалисти

Вендсисел надви родния тим с 2:1

"Железничарите" надвиха отбора от Втора лига с 3:2

Вижте подробности

Старозагорци не можаха да спечелят последната си контрола

Халфът ще играе със Сисиньо в родината си Бразилия

„Доволен съм от старанието на футболистите“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки