Байерн се изложи отново, този път врътна реми срещу Айнтрахт (ВИДЕО)

Двата тима врътнаха реми с по един гол

Байерн се изложи отново, този път врътна реми срещу Айнтрахт (ВИДЕО)

Айнтрахт Франкфурт стигна до 1:1 при гостуването на Байерн и по този начин донесе радост, освен за себе си, така и за Унион Берлин, Лайпциг, Фрайбург и Дортмунд, които преследват баварците за върха в Бундеслигата. Така след 18 кръга Байерн води с 37 пункта, Айтрахт е на 5-тото място с 32 точки, а Дортмунд има и мач по-малко. Това бе трето поредно равенство на Байерн през 2023 година.

Байерн поведе през първото полувреме, Айнтрахт изравни през второто и дори в края на двубоя имаше повече шансове да донесе победата на своя отбор.

Първото добро положение за гол дойде в 13-ата минута. Тогава Рандал Коло Мауни засече центриране и стреля с глава, но защитник на Байерн изби топката.

В 25-ата минута Ян Зомер излезе извън наказателното поле и направи нарушение, за което получи жълт картон.

Кевин Трап направи чудесно спасяване в 31-ата минута. Тогава Томас Мюлер стреля в долния десен ъгъл, но стражът на Айнтрахт бе на мястото си.

Байерн вкара в 34-ата минута. Лерой Сане засече с едно докосване центриране отдясно и прати топката неспасяемо във вратата на Трап.

През второто полувреме Байерн не бе много активен в атака и по-скоро действаше изчаквателно.

В 69-ата минута гостите направиха страхотна контраатака. Тя започна от Рандал Муани, който подаде към Даичи Камада. Японецът увлече няколко защитници и върна към Муани, който направи страхотен спринт. Влезе в наказателното поле, пое топката с десния крак и с левия я вкара във вратата на Ян Зомер.

В 84-ата минута Айнтрахт можеше да стигне до пълен обрат. Гостите създадоха сериозно меле в наказателното поле, отправиха няколко удара, но топката бе избита.

Гостите имаха повече шансове до края на мача, но така и не успяха да вкарат втори гол и да стигнат до пълен обрат срещу именития си домакин.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки