Оборище (Панагюрище) удари Ботев (Ихтиман) на националната база в Бояна

Панагюрци стигнаха до успех с 3:1

„Ботев” Ихтиман – „Оборище” Панагюрище – 1:3

На националната футболна база в Бояна се игра контролния мач между отборите на „Ботев” Ихтиман  и „Оборище” Панагюрище. Теренът беше заснежен, което пречеше на футболистите да покажат истинските си възможности. В първата третина на полувремето по-добрият отбор бе този на домакините от Ихтиман, но до отбелязване на попадение така и не се стигна. В 31-ва минута Георги Кременлиев от отбора на гостите центрира отлично отдясно в наказателното поле на „Ботев” и Благой Величков с крак откри резултата за 0:1. Ново чисто голово положение за отбора на гостите проигра Димитров, който стреля неточно. Веднъж и отбора на „Ботев” проигра чисто голово положение, като техен нападател не бе точен отблизо на опразнената врата на гостите.

През втората част на мача отново по-разумни и по-предвидливи при стрелбата срещу вратаря на „Ботев” бяха футболистите на „Оборище”. В 55-та минута Кристиян Димитров  изведен отлично Димитър Димитров, който се възползва от грешка на вратаря на домакините и  изпрати топката в мрежата им за 0:2. В 71-ва минута след атака по десния фланг на гостите последва центриране в наказателното поле на домакините, топката рикошира от техен защитник, попадна у Никола Лалев и той направи резултата класически – 0:3.  До края на срещата футболистите на „Ботев” упражниха натиск. В 85-та минута капитанът им Борислав Балджийски успя да намали на 1:3. По-късно той уцели и напречната греда зад стража на „Оборище” Панагюрище.

След мача наставникът на „Оборище” Панагюрище Кириякос Георгиу сподели: „Стана добра контрола срещу един много добър отбор, като този на „Ботев” Ихтиман. Резултатите  в контролните срещи много не ме интересуват. Давам почивка на футболистите до понеделник. Следващият ни контролен мач ще бъде на 4 февруари в град Пловдив срещу отбора на „Родопа” Смолян”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки