Юнайтед посече Лийдс с 2:0

Вижте подробности

Юнайтед посече Лийдс с 2:0

Манчестър Юнайтед се наложи над Лийдс Юнайтед с 2:0 на „Елан Роуд“ в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. Двата гола за „червените дяволи“ дойдоха в самия край на двубоя, а авторите на попаденията бяха Маркъс Рашфорд и Алехандро Гарначо. След този успех Манчестър Юнайтед се изкачва до 2-ра позиция във временното класиране с актив от 46 точки, докато Лийдс е на 17-о място с актив от 19 точки.

Двубоят започна с натиск на йорширци, а в 4-ата минута Крисенсио Съмървил стреля, след като бе намерен от свой съотборник, но ударът му прелетя над напречната греда.

Съмървил получи нова възможност да даде аванс на Лийдс в 44-ата минута, когато шутира от близко разстояние, но Давид Де Хеа направи впечатляващо спасяване.

В първата минута от добавеното време на първото полувреме Бруно Фернандеш беше изведен сам срещу Илан Мелие. Португалецът обаче не успя да завърши по най-добрия начин, стреляйки право в тялото на стража на Лийдс.

След центриране в наказателното поле на Манчестър Юнайтед в 49-ата минута, Джак Харисън засече към десния ъгъл, но отново Де Хеа отрази.

Футболистите на „червените дяволи“ имаха претенции за дузпа в 55-ата минута, когато Маркъс Рашфорд бе препънат от бранител от Лийдс, но главният рефер направи знак, че играта трябва да продължи.

След ново центриране в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, Лю Айлинг се опита да завърши по атрактивен начин със задна ножица, но отново Де Хеа бе последната преграда и до гол не се стигна в 70-ата минута на двубоя.

Десет минути по-късно Люк Шоу напредна по лявото крило и центрира към наказателното поле. Там Вут Вегхорст увлече единия бранител на Лийдс, а зад гърба Маркъс Рашфорд навлезе и отправи удар с глава, с който даде аванс на Манчестър ЮНайтед.

Вегхорст изведе Алехандро Гарначо пет минути по-късно. Аржентинецът овладя и стреля от близко разстояние, с което удвои аванса на „червените дяволи“.

В 90-ата минута на двубоя Бруно Фернандеш изведе Маркъс Рашфорд, който преодоля Мелие и прати топката във вратата, но голът не бе зачетен заради засада на нападателя на Манчестър Юнайтед.

В петата минута на добавеното време след центриране Хари Магуайър свали топката с глава към Вут Вегхорст, който прати за четвърти път топката във вратата на Лийдс, но и този път голът не бе зачетен заради засада.

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки