Пиоли: Бяхме в борбата за титлата преди спада на формата ни

Треньорът на Милан е възхитен от формата на Наполи

Пиоли: Бяхме в борбата за титлата преди спада на формата ни

Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира скорошния слаб период на отбора, целите на “росонерите” до края на сезона, предрешената борба за титлата в Серия "А" и ходът му с превключването към схема на игра с трима защитници.

“Бих искал да видя отново нашите сплотеност и компактност от миналия сезон. Лесно е да бъдеш задружен отбор, когато нещата вървят добре, но определено не беше толкова лесно да преодолеем тези три-четири трудни седмици. Показахме, че сме колектив, който има волята да преодолее трудности, и станахме още по-силни. Също така тази година феновете ни показаха какво означава да има атмосфера на обединение. Те можеха да ни създадат трудности, но вместо това със своята страст помогнаха на тима в специфичен момент.

"Може със сигурност да се каже, че Милан иска да спечели във всеки мач оттук до края на сезона. А сега нека си говорим за следващото трудно предизвикателство срещу Аталанта, което ще е също толкова сложно колкото миналогодишното. Отборът трябва да събере доста точки. Борим се за местата от топ 4 на класирането, което е важна цел. Видяхме колко е добре да играем в Шампионската лига, така че искаме да участваме в нея и през следващия сезон. Трябва да дадем най-доброто от себе си оттук до края.

"Бяхме в борбата за титлата до известния период на спад. Все още щяхме да сме в нея, ако Наполи не правеха такъв сезон. Трябва да признаем, че те правят нещо изключително, и да ги поздравим. В противен случай всички други отбори на нашето ниво щяха да се борят за титлата в рамките на няколко точки, както беше през миналия сезон.

Защитата с трима играчи? Това е допълнително решение. Опитваме се да намираме решения и да се справяме с проблемите. През последната седмица много неща се получиха, а в други трябва да се подобрим. Дали Тиау ще има същото израстване като Томори и Калюлю? Надяваме се, той е концентрирано момче с добри характеристики да бъде модерен защитник. Той е едва в началото, но вярвам, че има качествата да се наложи”, коментира Пиоли по време на церемонията, на която получи наградата “Златна скамейка” за Най-добър треньор в Серия "А" за миналия сезон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки