Барчовски избухна срещу съдиите в мача с Португалия

Вижте подробности

Барчовски избухна срещу съдиите в мача с Португалия

ационалният селекционер на баскетболния ни национален тим, Росен Барчовски, похвали "лъвовете" са сърцата игра, след като надделяхме с 90:82 срещу Португалия, но три точки не ни стигнаха, за да заличим пасива от първия мач в иберийската страна. Специалистът подчерта, че съдийството е било на много ниско ниво, но не забрави да благодари на публиката за страхотната подкрепа през целия сблъсък.

„Допуснахме грешки. Една фатална и други по време на мача. Проявихме небрежност в някои моменти. Ние си победихме, водихме дори с 17 точки на моменти, но тези 11 трудни за постигане. Трябва ти един комфорт от около 20, до който бяхме близо в един момент. Виждате, наказват се тези неща. Прекланям се пред публиката – невероятна! Направихме добър мач срещу силен отбор на Португалия, който не е това, което някои хора си мислят“.

„Няма как да не отбележа едно нещо. Те ни изпълниха 34 фала у нас, два пъти повече от нас. Свириха ни 10+ фала повече на нас. Несериозно е да се решава мач с неспорсменски фал. Буквояди! Само това могат да измисля във ФИБА. Непрекъснато сменят правилата, друго не могат да измислят. Щеше да спечелим мача, ако съдийството беше нормално. Причината обаче е в тежката загуба в Португалия, където най-малкото трябваше да паднем с по-малко. Тогава обаче бяхме в съвсем различен състав. Отборът има бъдеще, поздравявам момчетата. Има още една квалификация, вървим по трудният път. Такава явно ми е била съдбата и на мен“.

„Променихме някои детайли на полувремето, което свърши работа. Пак ще кажа, много съм недоволен. Техният номер 5 – Уайлд, беше за Оскар. Цял мач театър – технически нарушения, симулации. Казах на съдиите няколко пъти за това, но все едно нищо не казах. Ако мачът беше свирен нормално, щяхме да бием с 15 точки, убеден съм. И най-големите играчи грешат. Везенков е Господ, но и той се уморява. Не може през ден да играе чудовищни мачове. Може би трябваше да му намеря още 2 минути да почине, но беше трудно с оглед на значимостта на мача“.

„Децата в залата е най-хубавото нещо. Спортът си има комерсиални цели, но идеалната цел е именно да кара децата да идват по залите, а не да правят глупости. Не са много спортовете, които се радват на такъв интерес и това е най-голямата победа на българския баскетбол“, завърши Барчовски.  

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

Дончич, Гилджъс-Александър и Йокич са номинирани за MVP на редовния сезон

Вижте всички номинации в НБА

ОБЗОР: Бостън, ЛА Клипърс, Милуоки и Оклахома стартираха с победи в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от първия кръг в НБА

Емил Стоилов с 6 точки при загуба на Менорка

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки