Ман Сити надви Нюкасъл и доближи Арсенал (ВИДЕО)

"Гражданите" вкараха два гола от трите си точни удара

Ман Сити надви Нюкасъл и доближи Арсенал (ВИДЕО)

Манчестър Сити победи Нюкасъл с 2:0 в двубой от 26-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за "гражданите" бяха дело на Фил Фоудън и Бернардо Силва. 

С успеха тимът, воден от Пеп Гуардиола, събра 58 точки на втората позиция в класирането. Лидерът Арсенал има 60 и предстоящ мач с Борнемут от 17:00 часа. Нюкасъл остава пети с 41 точки. 

Още в първата минута домакините имаха добър шанс да поведат в резултата. Джак Грийлиш завъртя топката в наказателното поле, където Илкай Гюндоган нанесе изстрел, който обаче мина над напречната греда. 

Натискът на Ман Сити даде резултат след четвърт час игра. Родри намери Фил Фоудън отдясно, а английският национал навърза няколко играчи на Нюкасъл и стреля. Топката рикошира в Свен Ботман и влезе във вратата на Ник Поуп. 

В 35-ата минута Ерлинг Холанд засече с глава центриране, но топката премина на сантиметри встрани от вратата. 

В началото на втората част Нюкасъл заигра по-добре, но точно когато гостите си мислеха, че могат да притиснат съперника си и да изравнят получиха втори гол. В 67-ата минута влезлият две минути по-рано Бернардо Силва удвои преднината на "гражданите", след като Нюкасъл сбърка при опита си да изнесе топката, което позволи на Грийлиш и Холанд да разиграят на границата на наказателното поле, а норвежецът я чукна към Силва, който от над 15 метра я прати във вратата на Поуп. 

В следващия кръг Ман Сити гостува на Кристъл Палас, а Нюкасъл приема Уулвърхемптън. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки