Байерн не даде шансове на ПСЖ и е на 1/4-финал (ВИДЕО)

Баварците спечелиха с 2:0

Байерн не даде шансове на ПСЖ и е на 1/4-финал (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен елиминира Пари Сен Жермен и се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига. Баварският гранд спечели осминафиналния реванш на „Алианц Арена“ с 2:0 и с общ резултат 3:0 продължава напред в турнира. Головете за германския тим отбелязаха Ерик Максим Чупо-Мотинг и Серж Гнабри.

Пари Сен Жермен организира бърза контраатака във 2-ата минута. Килиан Мбапе навлезе в наказателното поле на домакините, но стреля от малък ъгъл и Ян Зомер спаси.

ПСЖ отне топката в половината на Байерн и организира бърза контраатака в 24-ата минута. Нуно Мендеш навлезе в наказателното поле на домакините и подаде към Лионел Меси, но Ян Зомер се намеси решаващо и то на два пъти. Швейцарският вратар първо успя да чукне топката и да не позволи на аржентинеца да отправи по-добър удар. След това Меси вече беше разколебан и след удара му топката се спря в тялото на Матайс Де Лихт, който се беше хвърлил на шпагат. След това Меси пробва и трети удар, но Зомер улови сигурно топката.

Байерн организира добра атака в 31-ата минута. Алфонсо Дейвис подаде към Джамал Мусиала, който стреля, но Джанлуиджи Донарума се намеси решаващо и спаси.

Маркиньос получи контузия в 36-ата минута и бе сменен от Норди Мукиеле.

Пари Сен Жермен направи невероятен пропуск в 38-ата минута. Ян Зомер допусна много груба грешка в момент, в който бе притиснат в наказателното поле от Ашраф Хакими. Швейцарският вратар подари топката на Витиня, пред когото бе празната врата. Ударът на Витиня обаче се оказа недостатъчно добър, защото Матайс Де Лихт с впечатляващ шпагат успя да избие топката преди тя да премине голлинията.

Пред Ерик Максим Чупо-Мотинг се откри добра възможност в наказателното поле на ПСЖ в 51-ата минута, но нападателят се забави със завършващия удар. Чупо-Мотинг бе притиснат от Данило, който му отне топката.

Байерн отбеляза гол в 52-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Дейвис центрира в наказателното поле на ПСЖ, където Чупо-Мотинг продължи с глава към Томас Мюлер, който отблизо вкара топката във вратата на Донарума. При подаването на Чупо-Мотинг, Мюлер беше в положение на засада.

Кимих центрира от корнер в наказателното поле на ПСЖ в 60-ата минута, където Леон Горецка стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Байерн поведе с 1:0 в 61-ата минута. Горецка притисна Марко Верати в наказателното поле на ПСЖ, а Томас Мюлер отне топката от италианския полузащитник. След това Мюлер подаде към Горецка, който беше на отлична позиция в наказателното поле на парижани, но прецени да пусне към Ерик Максим Чупо-Мотинг, който бе сам срещу Донарума и не пропусна да вкара за 1:0.


Лионел Меси центрира от корнер в наказателното поле на Байерн в 64-ата минута, където Серхио Рамос стреля с глава, но Ян Зомер направи впечатляващо спасяване, избивайки в корнер.

Три минути по-късно Лионел Меси комбинира с Килиан Мбапе, който стреля от малък ъгъл, но Ян Зомер се намеси сигурно и спаси.

Байерн организира бърза контраатака в 75-ата минута, пред Лерой Сане се откри много добра възможност в наказателното поле на ПСЖ, но той стреля встрани от десния страничен стълб на вратата на Донарума.

В 82-ата минута след центриране от корнер в наказателното поле на Байерн, Серхио Рамос стреля с глава, но неточно в аут.

Байерн Мюнхен удвои своята преднина в 89-ата минута. Баварците организираха бърза контраатака, когато Жоао Кансело напредна, а след това пусна към Серж Гнабри, който бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на ПСЖ и с удар над плонжа на Донарума направи резултата 2:0.

Във втората минута на добавеното време Байерн можеше да вкара и трети гол. Лерой Сане подаде към Дейвис, който стреля, но Донарума спаси.

В четвъртата минута на добавеното време на двубоя Сане подаде към Садио Мане, който веднага вкара топката във вратата на Донарума, но сенегалският нападател бе в положение на засада при подаването към него и попадението не бе зачетено заради засада.

Байерн - ПСЖ 2:0
1:0 Чупо-Мотинг 62
2:0 Гнабри 89

Байерн: 27. Ян Зомер – 44. Йосип Станишич, 2. Дайо Упамекано, 4. Матайс Де Лихт, 19. Алфонсо Дейвис – 8. Леон Горецка, 6. Йосуа Кимих – 11. Кингсли Коман, 25. Томас Мюлер, 42. Джамал Мусиала – 13. Ерик Максим Чупо-Мотинг

старши треньор: Юлиан Нагелсман

ПСЖ: 99. Джанлуиджи Донарума – 15. Данило, 4. Серхио Рамос, 5. Маркиньос – 2. Ашраф Хакими, 17. Витиня, 6. Марко Верати, 8. Фабиан Руис, 25. Нуно Мендеш – 30. Лионел Меси, 7. Килиан Мбапе

старши треньор: Кристоф Галтие

стадион: „Алианц Арена“

съдия: Даниеле Орсато (Италия)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки