Байерн не даде шансове на ПСЖ и е на 1/4-финал (ВИДЕО)

Баварците спечелиха с 2:0

Байерн не даде шансове на ПСЖ и е на 1/4-финал (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен елиминира Пари Сен Жермен и се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига. Баварският гранд спечели осминафиналния реванш на „Алианц Арена“ с 2:0 и с общ резултат 3:0 продължава напред в турнира. Головете за германския тим отбелязаха Ерик Максим Чупо-Мотинг и Серж Гнабри.

Пари Сен Жермен организира бърза контраатака във 2-ата минута. Килиан Мбапе навлезе в наказателното поле на домакините, но стреля от малък ъгъл и Ян Зомер спаси.

ПСЖ отне топката в половината на Байерн и организира бърза контраатака в 24-ата минута. Нуно Мендеш навлезе в наказателното поле на домакините и подаде към Лионел Меси, но Ян Зомер се намеси решаващо и то на два пъти. Швейцарският вратар първо успя да чукне топката и да не позволи на аржентинеца да отправи по-добър удар. След това Меси вече беше разколебан и след удара му топката се спря в тялото на Матайс Де Лихт, който се беше хвърлил на шпагат. След това Меси пробва и трети удар, но Зомер улови сигурно топката.

Байерн организира добра атака в 31-ата минута. Алфонсо Дейвис подаде към Джамал Мусиала, който стреля, но Джанлуиджи Донарума се намеси решаващо и спаси.

Маркиньос получи контузия в 36-ата минута и бе сменен от Норди Мукиеле.

Пари Сен Жермен направи невероятен пропуск в 38-ата минута. Ян Зомер допусна много груба грешка в момент, в който бе притиснат в наказателното поле от Ашраф Хакими. Швейцарският вратар подари топката на Витиня, пред когото бе празната врата. Ударът на Витиня обаче се оказа недостатъчно добър, защото Матайс Де Лихт с впечатляващ шпагат успя да избие топката преди тя да премине голлинията.

Пред Ерик Максим Чупо-Мотинг се откри добра възможност в наказателното поле на ПСЖ в 51-ата минута, но нападателят се забави със завършващия удар. Чупо-Мотинг бе притиснат от Данило, който му отне топката.

Байерн отбеляза гол в 52-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Дейвис центрира в наказателното поле на ПСЖ, където Чупо-Мотинг продължи с глава към Томас Мюлер, който отблизо вкара топката във вратата на Донарума. При подаването на Чупо-Мотинг, Мюлер беше в положение на засада.

Кимих центрира от корнер в наказателното поле на ПСЖ в 60-ата минута, където Леон Горецка стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Байерн поведе с 1:0 в 61-ата минута. Горецка притисна Марко Верати в наказателното поле на ПСЖ, а Томас Мюлер отне топката от италианския полузащитник. След това Мюлер подаде към Горецка, който беше на отлична позиция в наказателното поле на парижани, но прецени да пусне към Ерик Максим Чупо-Мотинг, който бе сам срещу Донарума и не пропусна да вкара за 1:0.


Лионел Меси центрира от корнер в наказателното поле на Байерн в 64-ата минута, където Серхио Рамос стреля с глава, но Ян Зомер направи впечатляващо спасяване, избивайки в корнер.

Три минути по-късно Лионел Меси комбинира с Килиан Мбапе, който стреля от малък ъгъл, но Ян Зомер се намеси сигурно и спаси.

Байерн организира бърза контраатака в 75-ата минута, пред Лерой Сане се откри много добра възможност в наказателното поле на ПСЖ, но той стреля встрани от десния страничен стълб на вратата на Донарума.

В 82-ата минута след центриране от корнер в наказателното поле на Байерн, Серхио Рамос стреля с глава, но неточно в аут.

Байерн Мюнхен удвои своята преднина в 89-ата минута. Баварците организираха бърза контраатака, когато Жоао Кансело напредна, а след това пусна към Серж Гнабри, който бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на ПСЖ и с удар над плонжа на Донарума направи резултата 2:0.

Във втората минута на добавеното време Байерн можеше да вкара и трети гол. Лерой Сане подаде към Дейвис, който стреля, но Донарума спаси.

В четвъртата минута на добавеното време на двубоя Сане подаде към Садио Мане, който веднага вкара топката във вратата на Донарума, но сенегалският нападател бе в положение на засада при подаването към него и попадението не бе зачетено заради засада.

Байерн - ПСЖ 2:0
1:0 Чупо-Мотинг 62
2:0 Гнабри 89

Байерн: 27. Ян Зомер – 44. Йосип Станишич, 2. Дайо Упамекано, 4. Матайс Де Лихт, 19. Алфонсо Дейвис – 8. Леон Горецка, 6. Йосуа Кимих – 11. Кингсли Коман, 25. Томас Мюлер, 42. Джамал Мусиала – 13. Ерик Максим Чупо-Мотинг

старши треньор: Юлиан Нагелсман

ПСЖ: 99. Джанлуиджи Донарума – 15. Данило, 4. Серхио Рамос, 5. Маркиньос – 2. Ашраф Хакими, 17. Витиня, 6. Марко Верати, 8. Фабиан Руис, 25. Нуно Мендеш – 30. Лионел Меси, 7. Килиан Мбапе

старши треньор: Кристоф Галтие

стадион: „Алианц Арена“

съдия: Даниеле Орсато (Италия)

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки