Наполи се върна към победите с успех над Аталанта (ВИДЕО)

Партенопеите стигнаха до победа с 2:0

Наполи се върна към победите с успех над Аталанта (ВИДЕО)

Наполи се наложи над Аталанта с 2:0 на „Диего Армандо Марадона“ в мач от 26-ия кръг от италианската Серия А. След този успех „Партенопеите“ дръпнаха с 18 точки преднина пред втория във временното класиране Интер, който е с актив от 50 пункта. Аталанта остава на 6-ата позиция с 42 точки в актива си. Попаденията в срещата бяха дело на Хвича Кварацхелия и Амир Рахмани.

Двубоят започна с натиск от страна на домакините. Матео Политано се оказа на стрелкова позиция на границата на наказателното поле и шутира, но Хуан Мусо се намеси по впечатляващ начин и отрази.

Хвича Кварацхелия тръгна на самостоятелен рейд в 28-ата минута, след което премина през няколко бранители на Аталанта чрез дрибъл, но завършващият му удар не бе толкова добър, колкото соловата му акция и Мусо отрази.

Три минути преди изтичането на редовното време за първото полувреме Матео Политано засече подаване в наказателното поле, но отново Хуан Мусо отрази по впечатляващ начин.

През второто полувреме натискът на Наполи продължи. В 49-ата минута Виктор Осимен засече подаване в наказателното поле, но отново стражът на Аталанта отрази удара от страна на футболист на „Партенопеите“.

Кварацхелия отново тръгна с топката в крака в солова акция в 60-ата минута. Грузинецът завърши с удар в горния ляв ъгъл, за да изведе Наполи напред в резултата.

След центриране от корнер за Аталанта в 74-ата минута, Дуван Сапата се извиси над всички в наказателното поле и отправи изстрел с глава, който бе отразен от Пиерлуиджи Голини, който направи своя дебют за Наполи в този двубой.

Елиф Елмас центрира от корнер в 77-ата минута, а топката бе засечена от Амир Рахмани с глава, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Хуан Мусо, за да удвои аванса за Наполи, с което и да оформи крайния резултат.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки