Илич: Надявам се да намалим наказанието на Йомов

"Иска ми се ЦСКА да прекъсне дългата суша без титла", каза треньорът на "червените"

Илич: Надявам се да намалим наказанието на Йомов

Треньорът на ЦСКА - Саша Илич, говори ексклузивно за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Сърбинът приказва за ситуацията в първенството, водачеството на "червените" и битката за титлата с Лудогорец.

"Това са лоши неща, които се стовариха върху Йомов. Това са много години, много дълъг период. Той сега е във възможно най-лошата ситуация, ще се пробва да се пребори с това! Надявам се, че ще можем да пуснем жалба, която да намали наказанието му. Много е важно сега да застанем зад него и да му помогнем в този тежък момент", каза Илич.

"Като се случи това, за всички нас беше голяма изненада и аз в този момент говорих с него, дадох му своята подкрепа и както и до ден днешен. Но от тази гледна точка, това наказание е много голямо, трябва да бъде психически много силен, защото това е много дълго време без футбол, но аз вярвам, че той е голям професионалист и добър човек и ще може да се справи с това", продължи той.

Не смятам! Смятам,че това е много важна победа за ЦСКА, срешу много добър противник, който е трети, и играе много силно като домакин. Отбор, който не е загубил 15-16 мача или година като домакин. За нас най-важното беше ,че успяхме да победим и да задържим четирите точки аванс пред Лудогорец. Но продължавам да твърдя, че колкото сме близко сме и толкова далеч от титлата, има още много мачове и в мислите ни е този срещу Спартак в събота", каза още сърбинът.

Не мога да бъда доволен единствено от мача със Септември и се надявам да нямаме такива мачове повече. В другите мачове не мога да кажа,че съм недоволен! Играхме срещу много добри отбори. Играхме като гост на Берое, на 1948, вкъщи срещу два много силни отбора от Пловдив. И от тази страна мога да съм доволен,единствено не съм от лицето ни срещу Септември. Да ви кажа честно относно играта ни срещу Локомотив съм доволен, но имаше един период от 20 минути, които не ми харесаха, но като цяло представянето ни беше на ниво, въпреки че завършихме двубоя наравно".

Това, което повтарям откакто съм тук ,е че ние имаме 26-7 футболиста, които използвам. От друга страна за да може да използваш всички, те трябва да тренират на 100%. Всички играчи работят и тренират на пълни обороти. Другото много важно е, че атмосферата в съблекалнята е много добра, което е похвално и мисля, че на това се дължат и добрите резултати", акцентира Илич.

"Моето мнение,че колективът е това, което ни дърпа напред и ни задържа на позицията, на която сме. И другото нещо когато колективът е на ниво и обстановката е добра..и като свържем всичко това с добрите резултати, означава, че вървим в правилната посока. Нещото, което е в основата е,че аз и моят щаб поддържаме много високо ниво на комуникация с играчите. Говорим с тях и те знаят, че ние сме много искрени с тях. Това е цел, която съм си поставил като треньор и е нещо, което те знаят. И във всеки един момент, в който нещо не е наред, веднага му обръщам внимание. Другото важно е, че когато си искрен с играчите, те знаят, че ние използваме конкретни играчи в зависимост противника и от това какво ще търсим в следващия двубой. Момчетата успяха да приемат това без проблеми и заради това се е случвало много пъти играч от скамейката да влезе и да ни донесе нужния резултат", каза той.

Всички желаем това, всички, които сме тук искаме да прекъснем този дълъг период без титла. Но това е много трудно и пътят до там е много тежък! Ние все още нямаме тази смелост да кажем, че сме близо до това. И не мога да мисля за мачовете толкова напред, освен за този в събота срещу Спартак Варна. И това знаят всички, и моите помощници,всички които работят в клуба и плюс това го знаят и играчите. И всеки ден говорим това,че всеки мач за нас е финал,и най-важния е следващият", призова Илич.

Това са две дербита, които могат да обърнат сезона на отборите в дадена посока, но до двубоя с Левски ние имаме още 3 мача и чак тогава ще можем да мислим за мачовете с Левски и Лудогорец. Това са два фантастични отбора ,които имат страхотни треньори и е сигурно, че и те чакат своя момент и се надяват ЦСКА да стъпи накриво.

В този момент нищо не ме притеснява! Единственото, което ме интересува, е мачът в събота! Чак като се стигне до плейофната фаза и като видим какви са моментите възможности, тогава ще видим как ще действаме. Когато дойде този момент, ще се изправяме срещу отборите, които са се представили най-добре в редовния сезон и със сигурност тези двубои ще бъдат най-трудни.

Лудогорец е най-добрият отбор в последните 15 години в България,който постига страхотни резултати и в България и в Европа. Сигурно е, че когато отборът не постига добри резултати каквито очакват се стига до треньорска смяна. Но Лудогорец има много сериозен отбор, с много качествени футболисти и в момента имат лошия късмет да имат толкова много контузени играчи, но в хода на сезона те ще се възстановят и от наша страна ще се изисква много труд, качество и борба за да може да им се противопоставим. Това повтарям постоянно, че ЦСКА има най-добрите фенове в България,и наистина с тяхната подкрепа са нашия 12-и играч! И самите те видяха,че с тяхната подкрепа колко по-лесно е за нашите играчи", се обърна към феновете треньорът на ЦСКА.

Разбирам се,че следя ситуацията в Сърбия! Виждам, че излизат заглавия със суперлативи за мен, но повечето от тези статии медиите в Сърбия взимат от тези тук. Второто е разбира се, че следя и Партизан, това е отбор, в който съм прекарал толкова много време. Разбира се, че не са в най-доброто моментно състояние,загуби дербито със Звезда 0:1 и се бори за второто място, което от следващия сезон дава право за квалификации за Шампионската лига и мисля,че Партизан има качеството, въпреки лошите резултати да се пребори за това второ място и да се бори за място в Шампионската лига", завърши Саша Илич за "Домът на футбола".

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 0:0

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки