Гришо отпадна безславно в Маями (ВИДЕО)

Българинът не можа да се противопостави на 11-ия в света

Григор Димитров отпадна от турнира "Мастърс" 1000 в Маями след загуба от Яник Синер с 3:6, 4:6. Срещата продължи по-малко от час и половина. Българинът не показа най-доброто, на което е способен и преклони глава пред 11-тия в световната ранглсита.

Първият сет не се разви според очакванията на Димитров. В началото всеки печелеше подаването си, но първият ключов момент дойде в петия гейм, когато хасковлията сервираше. Тогава той загуби подаването си на нула и позволи на съперника му да го пробие за 3:2 и да вземе инициативата. 

Григор продължи да се бори, за да остане в сета и докара нещата до 3:5. Тогава той за втори път се пропука на собствен сервис и допусна втори пробив, с което сетът отиде на сметката са Синер - 3:6.

Вторият сет предложи доста повече вълнения. Григор започна ударно с пробив на нула. След това бе на път да загуби своя сервис-гейм, след като изоставаше с 0:40, но някак успя да се измъкне и да поведе с 2:0 гейма. Синер обаче запази спокойствие и успя да върне пробива за 2:2. 

Димитров обаче отново проби съперника си за 3:2, но и този път не успя да затвърди пробива и още в следващия гейм допусна резултатът да бъде изравнен - 3:3. 

След това двамата играчи спечелиха своите сервис геймове, но Синер вече излезе напред в резултата с 5:4. В този момент Григор сервираше за оставане в мача, но отново показа колебания и в крайна сметка бе пробит за трети път в сета и това беше фатално, като съперникът му стигна до победата с 6:4.

Още от HOME

„Не ни беше никак лесно“, отчете треньорът на Арда

„Тогава наградата ще бъде още по-голяма“, заяви Светльо Ковачев

„Радвам се, че Ботев излезе с децата, но защо не го направиха срещу нас“, пита треньорът

„Утре ще разберете с кого преговарям“

Вижте какво каза треньорът на Ботев Пд след загубата от Арда

„Знаем, че се изправяме срещу много силен отбор“

„Напускам с ясното съзнание, че дадох всичко от себе си“

„Сам човек не може да направи абсолютно нищо“, изтъкна той

Вижте групата на България и коментара на нашия селекционер

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки