Огромен интерес към Втората национална треньорска конференция по тенис

Вижте подробности

При огромен интерес премина Втората национална треньорска конференция, организирана от „Трио консулт" и Българската федерация по тенис. В събота и неделя в залата на ЧОУ „Цар Симеон Велики", единственото в София училище със собствен модерен тенис корт, делегати от цялата страна слушаха лекциите на световно признати имена в треньорството. 

Инструкторът на Световната федерация ITF Марк Тенънт бе основен лектор. Неговата презентация бе на тема „Тактическо и техническо развитие на състезателите на оранжево и зелено ниво и основни умения, необходими на играчите, за да преминат от оранжев на зелен корт и от зелен на корт със стандартни размери", съобщи официалният сайт на Българската федерация по тенис.

Специална лекция „Основни принципи на кондиционната подготовка на тенисисти между 8 и 10-годишна възраст" изнесе Кирил Симеонов, кондиционен треньор на отбора на България за Купа „Дейвис". А легендата на българския тенис Матей Пампулов говори на тема „Преход от спорт за удоволствие към състезателен тенис – какво е нужно да знаем".

Наред с участието си в конференцията, Марк Тенънт, който е треньор от ниво 5 на Британската тенис асоциация (LTA) и повече от 20 години обучава кадри за LTA и ITF, изнесе и открит урок с участието на ученици от ЧОУ „Цар Симеон Велики".

Още от HOME

„Съжалявам, че не можах да дам повече на Славия“

„Не ни беше никак лесно“, отчете треньорът на Арда

„Тогава наградата ще бъде още по-голяма“, заяви Светльо Ковачев

„Радвам се, че Ботев излезе с децата, но защо не го направиха срещу нас“, пита треньорът

„Утре ще разберете с кого преговарям“

Вижте какво каза треньорът на Ботев Пд след загубата от Арда

„Знаем, че се изправяме срещу много силен отбор“

„Напускам с ясното съзнание, че дадох всичко от себе си“

„Сам човек не може да направи абсолютно нищо“, изтъкна той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки