Ботев (Пловдив) приема Левски на "Колежа", но се появи проблем

Вижте подробности

Шефът на ПИМК - Илиян Филипов, даде специална пресконференция на стадион „Христо Ботев“, на която обяви, че Ботев Пловдив със сигурност ще приеме Левски на обновения си стадион. „Канарчетата” и „сините” се изправят един срещу друг в края на месец април.

„Тази вечер приключваме СМР- тата, които са за етап 1. Всички могат да бъдат спокойни за мача с Левски стадион "Христо Ботев" ще е готов до ниво efbet Лига. Предвижда се комисиите за въвеждане в експлоатация да са между 12-18 апртил, от БФС увериха, че им трябват 24 часа“, започна босът на ПИМК пред пловдивските медии.

„Имам едно притеснение, което искам да споделя. За осигуряване на следващия финансов ресурс, който е за 2024 и 2025 г., който аз трябва да вложа. Казах на общината, че за да вложа тези пари тази година, аз трябва да финансирам това нещо. Аз трябва да имам банкова гаранция. Видяхте какво се случи например с Водната палата. Общинският съвет гласува, след това спря проекта. В предложението за сесията на 6 април не видях да има вписана банкова гаранция. Аз не мога да работя по този начин“, продължи Филипов.

„Аз нямам отношения с комисии, аз имам договор с Общината. Ако няма банкова гаранция, аз не мога да работя. Става въпрос за 17 млн. лв. за цялостното завършване с козирка, фасада, допълнително озвучаване и др“, каза още той.

„По ЗУТ стадиона има 10 година гаранция на стоманено- бетонна конструкция и 5 години за всички останали инсталации. Дори в момента работим по скай боксовете за да има приходи в клуба“.

„От Общината казват, че заради банковата гаранция има оскъпяване. В понеделник със зам. кмета Величко Родопски имаме среща с банка, която да направи много добра цена, защото знаете общината е сигурец платец. Моите юристи ми казват, че това е единственият сигурен инструмент”, завърши Филипов.

Още от Ботев (Пд)

Лудогорец е на 2 титли от властелина в Европа, вижте всички титли у нас

Треньорът подписва за 2 години, Живко Миланов отново в щаба му

„Не ни беше никак лесно“, отчете треньорът на Арда

„Тогава наградата ще бъде още по-голяма“, заяви Светльо Ковачев

„Радвам се, че Ботев излезе с децата, но защо не го направиха срещу нас“, пита треньорът

Вижте какво каза треньорът на Ботев Пд след загубата от Арда

След класика над Ботев в Пловдив и въпреки успеха на Славия в малкото столично дерби

Неговият договор не бе подновен

Вижте какво съобщиха "канарчетата"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки