Какво дерби! Ливърпул изпусна велик обрат срещу Арсенал в зрелищен сблъсък (ВИДЕО)

Двата тима в крайна сметка врътнаха 2:2

Какво дерби! Ливърпул изпусна велик обрат срещу Арсенал в зрелищен сблъсък (ВИДЕО)

Ливърпул възкръсна и изравни от 0:2 до 2:2 срещу Арсенал в дербито от 30-ия кръг на английската Висша лига, а в добавеното време на срещата изтърва и пълния обрат след фрапантни пропуски. Лондончани спечелиха първия мач между двата тима с 3:2 по-рано през сезона на „Емирейтс", но продължават да нямат успех на "Анфийлд“ от 2012 година насам.

Габриел Мартинели (8) и Габриел Жезус (28) дадоха комфортен аванс на гостите, но Мохамед Салах (42) и Роберто Фирмино (87) изравниха. Така мърсисайдци продължиха серията си на четири поредни мача без успех, което им отрежда осмата позиция с 44 точки, на 12 от четвъртото място в борбата им за класиране в Шампионската лига догодина. В същото време „артилеристите“ мечтаят за титлата, но имат 73 точки на върха и само шест аванс пред втория Манчестър Сити, който е с мач по-малко, а е с по-добра голова разлика и до края на сезона има домакинство срещу "топчиите" на "Етихад".

Преди първия съдийски сигнал на "Анфийлд" имаше минута мълчание в памет на жертвите от трагедията на „Хилзбъроу“.

"Артилеристите" започнаха по-активно и още преди да е изтекла и минута създадоха първата ситуация за гол. Габриел Мартинели проби отляво, премина покрай Трент Александър-Арнолд в наказателното поле и опита удар от малък ъгъл, но Андрю Робъртсън го спря, а шутът на Гранит Джака бе блокиран. Ливърпул отговори в шестата минута, когато Коди Гакпо получи на левия фланг, влезе навътре и стреля от границата на наказателното поле, но над вратата. Две минути след това Букайо Сака комбинира с капитана Мартин Йодегаард, който опита да му върне жеста, но се получи рикошет в крака на Върджил ван Дайк и топката попадна в Габриел Мартинели, който влезе в наказателното поле, където никой не успя да го спре и бразилецът пусна топката покрай сънародника си Алисон в долния му десен ъгъл за 0:1.

В 12-ата минута Мартинели получи отляво, влезе в наказателното поле, а след това върна леко топката за връхлитащия Олександър Зинченко, който стреля силно без забавяне, но този път Алисон спаси и изби в корнер. Пет минути след това Сака центрира от границата на наказателното поле отдясно към далечната греда, където Габриел Жезус опита да засече от малък ъгъл, но в аут. Ливърпул създаде най-доброто си положение в 20-ата минута, когато Робъртсън отне топката в половината на Арсенал от Сака, след което Къртис Джоунс комбинира с Фабиньо, а той от своя страна изведе с чудесно подаване по въздуха Анди Робъртсън отляво в наказателното поле и в крайна сметка ударът на последния прати топката покрай вратата в аут.

Двадесет минути след първия гол Арсенал удвои аванса си. Мартинели беше с основна заслуга за попадението, след като беше изведен отляво на скорост по чудесен начин от Джака и центрира на границата на вратарското поле, където Жезус успя да се вклини между Ван Дайк и Робъртсън и да вкара с глава във вратата на Алисон за 0:2.

Лека полека домакините започнаха да играят по-добре и в 33-ата минута капитанът им Джордан Хендерсън изведе зад защитата Мохамед Салах, който влезе отдясно в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но не намери целта.

Три минути преди края на първата част Робъртсън овладя на гърди и намери Гакпо в половината на Арсенал, който пък комбинира с Джоунс. Той напредна отляво до наказателното поле, изчака добре Диого Жота и технично му предостави топката с пета, след което португалецът центрира. Хендерсън опита да засече, но прати топката към далечната греда, а там Салах бе изпуснат от Габриел Магаляеш и отблизо бе точен за 1:2. В третата минута от добавеното време „червените“ бяха много близо до изравняването. Александър-Арнолд центрира отдясно към далечната греда, където Жота отигра, но Аарън Рамсдейл изби. Топката обаче попадна на пътя на Хендерсън, който от средна дистанция шутира над гредата.

Ливърпул натисна след почивката и в 49-ата минута Гакпо изведе Салах отдясно в наказателното поле, а египтянинът реши да стреля от малък ъгъл и сгреши. Три минути след това при центриране от корнер в наказателното поле на гостите последва разбъркване, а Холдинг събори Жота и съдията посочи бялата точка. С изпълнението се зае Салах, който обаче стреля покрай дясната греда на Рамсдейл в аут, пропускайки втора дузпа този сезон.

В 57-ата минута Робъртсън центрира отляво в наказателното поле, където Холдинг отклони с глава към втора греда, където Салах овладя с десния крак и стреля технично с левия, но Рамсдейл спаси. След час игра Клоп пусна на терена Тиаго Алкантара и Дарвин Нунес, които замениха Къртис Джоунс и Диого Жота.

След спокойни минути в 74-ата Джака изведе на скорост Мартинели по левия фланг, който се стрелна в наказателното поле и центрира към далечната греда за Сака, но Робъртсън направи шпагат, който успокои топката и Алисон улови. Секунди след това домакините сбъркаха при изнасянето на топката и Йодегаард стреля пред наказателното поле, но бразилският страж пак хвана топката.

В 81-ата минута Дарвин Нунес бе изведен сам срещу вратаря, но чудесната намеса на Аарън Рамсдейл предотврати изравнително попадение. Четири минути след това Сака центрира от корнер към границата на вратарското поле, където Роберто Фирмино изпусна Габриел Магаляеш, който с глава нанесе точен изстрел, но Алисон улови. В 87-ата минута Хендерсън комбинира с Александър-Арнолд отдясно, защитникът преодоля Зинченко, влезе в пеналтерията и центрира към втора греда във вратарското поле, където Роберто Фирмино вкара с глава във вратата на Рамсдейл за 2:2. В четвъртата минута от добавеното време мърсисайдци бяха близо до пълния обрат, след като Салах засече центриране във вратарското поле, но не уцели вратата. Минута по-късно Рамсдейл спаси с вещина нов удар на Салах.

Почетино след разгрома от Арсенал: Предадохме се

Мениджърът на Челси беше крайно разочарован след 0:5 от градския съперник

Резервата Милик прати Юве на финал за Купата (ВИДЕО)

Лацио загуби драматично в Рим с 1:2 и отпадна

Белингам иска титли от Ла Лига, ШЛ и Евро 2024

Вижте какво заяви новата перла на Реал (Мадрид)

Мюлер: Целта на Германия е европейската титла

„Знам, че в крайна сметка резултатът винаги е важен“

Луис Енрике мечтае за квадрупъл с ПСЖ

Вижте какво заяви треньорът на парижани

Клоп поиска хладни глави и свежи крака срещу Евертън

Вижте какво заяви мениджърът на Ливърпул

Решиха кога ще е финалът за ФА Къп

Манчестърското дерби бе насрочено официално днес

Потвърдено: Състави от по 26 футболисти за Евро 2024

Вижте подробности

Диого Жота с нова травма

Клоп съобщи новината преди градското дерби с Евертън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки