Борусия Дортмунд разнищи адашите от Гладбах и продължава да диша във врата на Байерн (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до категоричен успех с 5:2

Борусия Дортмунд разнищи адашите от Гладбах и продължава да диша във врата на Байерн (ВИДЕО)

Борусия Дортмунд постигна важна победа с 5:2 над Борусия Мьонхенгладбах в двубой от 32-ия кръг на Бундеслигата и по този начин остава само на точка зад лидера в шампионата Байерн Мюнхен, който има 68 два кръга преди края на сезона. „Жребчетата“ пък са на 11-а позиция с 39 точки в актива си. Два гола за успеха на „жълто-черните“ вкара Себастиен Алер, а по един добавиха Дониел Мален, Джуд Белингам и Джовани Рейна. Реми Бенсебайни и Ларс Щиндъл пък вкараха за отбора от Мьонхенгладбах.

На „Сигнал Идуна Парк“ домакините започнаха ударно и още в 5-ата минута поведоха в резултата, след като Дониел Мален стигна до топката след рикошет в наказателното поле и с глава я прати в мрежата.

В 12-ата минута Реми Бенсебайни бе изведен в наказателното поле. Там той финтира Никлас Зюле, но ударът му към долния десен ъгъл бе спасено от Грегор Кобел.

При ответната атака Джуд Белингам тръгна на пробив от лявото крило към центъра и шутира от далечна дистанция, но топката мина покрай вратата.

След четвърт час игра Мален проби отдясно и подаде на Себастиен Алер в наказателното поле. Там деветката на домакините бе фаулиран от Флориан Нойхаус и съдията Даниел Шлагер отсъди дузпа, която Джуд Белингам превърна в гол в 18-ата минута.

Две минути по-късно Дониел Мален бе изведен от Юлиан Бранд в наказателното поле вляво от вратата на Ян Олшовски. Нидерландецът подаде към Себастиен Алер, който вкара много красив гол с пета.

Резултатът стана 4:0 в 32-ата минута, когато отново Мален бе в ролята на асистент, а Алер – на голмайстор.  

До края на първото полувреме Борусия Дортмунд имаше шанс за още голове, но нидерландският нападател пропусна с удар от границата на наказателното поле, който бе спасен от Олшовски.

Девет минути след подновяването на играта Джуд Белингам шутира от границата на наказателното поле, но вратарят на „жребчетата“ направи блестяща намеса.

Борусия Мьонхенгладбах все пак успя да стигне до гол, след като в 73-ата минута бе отсъдена дузпа в негова полза след нарушение на Джовани Рейна. Зад топката застана Реми Бенсебайни, който безкомпромисно вкара от бялата точка в 75-ата минута.

Минута по-късно Ларс Щиндъл можеше да вкара, но защитник блокира удара му.

Пет минути преди края на редовното време обаче, нищо не можеше да спре Щиндъл, който бе изведен от Лука Нетц и с много силен удар прати топката в долния десен ъгъл на Кобел.

Крайният резултат бе оформен в 4-ата минута на продължението, когато на точното място в точното време бе Джовани Рейна, който направи добавка, след като преди това Олшовски спаси удар на Рафаел Герейро от пряк свободен удар.

Челси прегази Евертън с 6:0, Палмър вкара четири (ВИДЕО)

"Сините" се върнаха в топ 10 след лекция срещу "карамелите"

Верона остави Аталанта далеч от топ 4 след 2:2 (ВИДЕО)

Хелас стигна до точка след като изоставаше с два гола

Каземиро взе решение за бъдещето си

Халфът на Манчестър Юнайтед може да поеме към Саудитска Арабия

Италианец свири Сити - Реал Мадрид

Даниеле Орсато с тежък наряд за сблъсъка на "Етихад"

Дженоа остави Фиорентина без победа в пети пореден мач (ВИДЕО)

ВАР лиши "Ла Виола" от успеха на "Франки"

Рома успокои феновете за състоянието на Ндика

Защитникът няма кардиологични проблеми

Реал Мадрид праща турско бижу в друг клуб

Арда Гюлер ще бъде пратен под наем

Луис Енрике: Утре ще е денят на ПСЖ

Треньорът на парижани е оптимист за сблъсъка с Барселона

В Леверкузен кръщават улица в чест на Алонсо

Треньорът на "аспирините" донесе първа титла във витрината на клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки