Гълъбинов прати Реджина в плейофите, Венеция на Петко Христов също е там

Драмата в Серия "Б" е сериозна

Гълъбинов прати Реджина в плейофите, Венеция на Петко Христов също е там

Драмата в редовния сезон в Серия Б продължи до последния кръг. Отборите на Фрозиноне и Дженоа вече си осигуриха директна промоция в италианския елит, като спорът за шестте места, даващи право на участие остана неразрешен до вчерашния 19 май (петък), когато се изиграха и мачовете от заключителния 38 кръг. Хубавата новина за България идва от последните две места, даващи право на участие в плейофите за класиране в Серия А.

На 8-о място се класира тимът на Венеция, където се състезава Петко Христов, който загуби мача си от Парма, който от своя страна също ще играе в плейофите, финиширайки на пета позиция. За съжаление, Христов не успя да се включи в заключителната среща за отбора си от редовния сезон в Серия Б, защото в предходния кръг в мача срещу Перуджа си изкара жълт картон и натрупа лимита си от официални предупреждения за настоящата кампания.

Дори Венеция да се изкачи в Серия А има голяма вероятност през следващия сезон Петко Христов да се завърне във второто ниво на италианския футбол, защото българинът е собственост на отбора на Специя, който има силна вероятност да изгуби елитния статут, защото три кръга преди края на сезона тимът е с равен брой точки с първия под чертата Верона.

На 7-о място пък се класира Реджина, който в последния си мач от редовния сезон взе задължителна победа с минималното 1:0 срещу отборът на Асколи. Единственото попадение в мача, донесло успеха за клуба от Реджо ди Калабрия, дойде в 4-ата минута на добавеното време и падна след асистенция на българина Андрей Гълъбинов. Футболистът игра съвсем малко, след като започна мача от резервната скамейка и влезе чак в 79-ата минута на мястото на нападателя Давид Стрелец, но изигра своята съществена роля за този четвърт час, в който присъства на терена.

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки