Спартак Вн запази искрата на надеждата жива с обрат над Хебър (ВИДЕО)

Варненци победиха с 2:1 като домакин

Спартак Варна направи изключително важен обрат и победи с 2:1 Хебър при домакинството си днес. "Соколите" взеха първа победа от почти месец насам и събраха 21 точки на последното място, но вече са на две от днешния си съперник. Септември, който заема място за бараж за оцеляване пък е с 25 пункта.

Първата възможност в мача се откри пред домакините още преди да са изтекли 120 секунди игра. Ивей Ромееш стреля от границата на наказателното поле, но неточно.

В 4-ата минута дойде първият точен удар. Отправи го Лерой Микелс по земя. Вратарят на Хебър Петър Дебърлиев обаче внимаваше и успя да спаси. В 17-ата минута треньорът на Хебър Любо Пенев беше принуден да направи принудителна смяна, след като Анте Живкович се контузи. На негово място се появи Лорен Марузин.  

Десет минути по-късно късметът покри пазарджиклии. Ивееш отправи коварен удар, който Дебърлиев отрази със сетни усилия. Евандро догони отбитата топка и от аутлинията потърси Денис Баланюк. От чиста позиция той някак си уцели напречната греда.

В 32-рата минута Баланюк можеше да се реваншира за пропуска. Той беше изведен зад защитата на „гробарите“ и напредна с топка в крака. Пасът му към влизащия на скорост Микелс обаче не беше добър. Играчите на варненци бяха в ситуация двама срещу един защитник, но не успяха да се възползват.

В началото на втората част Хебър дочака своя миг и излезе напред в резултата, след като защитата на „соколите“ се пропука сериозно. Георги Търтов получи пред наказателното поле. Той преодоля няколко защитници и от чиста позиция вкара за 0:1. Ивей Ромееш беше най-близо до Търтов, но не успя да му избие топката.

В 63-тата минута Спартак Варна изравни след феноменален гол, но и груба грешка на Дебърлиев. „Соколите“ получиха пряк свободен удар. Топката беше заложена много далеч от голлинията на вратата, пазена от Дебърлиев. Все пак Лерой Микелс пробва късмета си и технично завъртя топката. Стражът на гостите замръзна и изгледа от място топката, която влетя в мрежата му.

Окрилен от вкараното попадение, в 71-вата минута Лерой Микелс осигури пълния обрат в резултата. Не той вкара, но имаше ключова роля за втори гол във вратата на Дебърлиев. Микелс проби отляво и навлезе в наказателното поле. Последва остро подаване по земя. Баланюк беше с гръм към вратата и успя само да отклони към Евандро. За №12 в състава на Спартак Варна остана най-лесното – да насочи топката в мрежата от близко разстояние.

Стартови състави:

Спартак: 31. Кристиано Фигейредо, 66. Александър Цветков, 3. Бен Карамоко, 11. Виктор Митев, 27. Денис Баланюк, 12. Евандро, 82. Иван Йорданов, 14. Ивей Ромееш, 7. Лерой Микелс, 22. Роберто Хименез, 10. Румен Руменов;

Хебър: 12. Петър Дебърлиев, 44. Николай Николаев, 5. Мартин Михайлов, 33. Стефан Цонков, 27. Роберт Мазан, 8. Алехандро Гарсия, 84. Стилиян Тисевски, 97. Венсан Марсел, 77. Октай Хамдиев, 98. Георги Търтов, 39. Анте Живкович.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки