ЦСКА гони последния Локомотив за титлата

"Червените" се завръщат на "Армията"

ЦСКА гони последния Локомотив за титлата

ЦСКА посреща Локомотив Пловдив днес от 21:00 часа и образно казано ще гони последния локомотив на последния влак за шампионската титла. След като допуснаха две загуби от прекия си конкурент Лудогорец по време на редовния сезон, червените не успяха да спечелят и прекия мач в плейофите, като в оставащите си 3 срещи до края на кампанията трябва да са безпогрешни и в същото време да се надяват на стъпка накриво от страна на разградчани.

Възпитаниците на Саша Илич бележат солиден игрови прогрес, като преди сблъсъка в Разград регистрираха резултатни победи над Хебър и Ботев Враца и доминантен успех над Черно море в Пазарджик. След това срещу Лудогорец също показаха добро лице и бяха отборът, който до края търсеше победата, за разлика от домакините, които още в средата на второто полувреме започнаха да пазят равния резултат.

Армейците имаха сериозни затруднения в предишните си два мача с днешния съперник Локомотив досега през сезона. През есента те като по чудо не допуснаха попадение в мрежата си, като в герой се превърна Густаво Бусато и успяха да спечелят след автогол на Мартин Паскалев при една от малкото си атаки в двубоя. През пролетта на „Армията“ пък не успяха да стигнат до трите точки след пропуск на Юрген Матей от дузпа в последните минути. Кой знае, ако нидерландецът беше отбелязал, червените можеше все още да заемат първата позиция в класирането… Но във футбола и живота думата „ако“ е безпредметна и ЦСКА днес ще търси затвърждаване на своя напредък и задължителна победа, с която поне за 24 часа отново да излезе на върха в класирането.

31-кратните шампиони се намират в най-лошата серия в историята си срещу Локомотив Пловдив на „Армията“, като не са спечелили нито един от последните си 4 шампионатни двубоя със смърфовете на своя стадион, което досега никога не се беше случвало. Както е известно, едва през 2016 г. Локо Пд постигна първата си победа на съоръжението в Борисовата градина. Като цяло в последното десетилетие черно-белите играят много успешно в дома на ЦСКА и не са си тръгнали победени в цели 8 от скорошните си 11 гостувания там. Червените имат по-лоша статистика вкъщи единствено срещу Лудогорец! Последната им победа над черно-белите на „Армията“ дойде преди близо 5 години – 2:0 на 22 юли 2018, а след това дойдоха резултати 1:1, 0:0, 1:3 и 1:1.

За да останат в борбата за титлата 31-кратните шампиони трябва задължително да сложат края на най-лошата домакинска серия срещу Локомотив Пловдив в историята си. Те ще играят пред публика на стадион „Българска армия“ за първи път от един месец! За последно се радваха на подкрепата на феновете си у дома при загубата с 0:1 от Лудогорец на 30 април. Тогава срещата бе прекъсната за близо 18 минути заради хвърлени предмети към Кирил Десподов, а впоследствие ЦСКА бе наказан за две домакинства от БФС. Първото – срещу Ботев Враца, се изигра на „Армията“ при празни трибуни, а откриващият плейофен кръг срещу Черно море се проведе пред публика, но на неутрален терен в Пазарджик.

Днес възпитаниците на Саша Илич и червените фенове се завръщат вкъщи в предпоследното домакинство на тима за кампанията. До края на сезона ЦСКА няма да излиза от София, като предстои да посрещне и ФК ЦСКА 1948 Сф, а в последния кръг да играе с Левски. Армейците не зависят само от себе си, но са длъжни да продължат да притискат Лудогорец до последно и днес срещу Локомотив Пловдив ще опитат да сторят именно това.

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки