СЛЕД УНИКАЛНА ДРАМА! Титлата отиде при Байерн (ВИДЕО)

Борусия Дортмунд се провали у дома

СЛЕД УНИКАЛНА ДРАМА! Титлата отиде при Байерн (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен победи с 2:1 Кьолн в мач от последния 36-и кръг на Бундеслигата и така стана шампион на Германия за 32-ри път. Баварците стигнаха много трудно до успеха с попадение на Джамал Мусиала в 89-ата минута. И все пак нищо не беше в техните ръце.

Байерн се надяваше по същото време Борусия Дортмунд да се издъни срещу Майнц. 

На „Сигнал Идуна Парк“ точно това се случи и по този начин Байерн измъкна под носа на вестфалци титлата. „Жълто-черните“ завършиха наравно 2:2 срещу Майнц.

В крайното класиране на Бундеслигата Байерн и Борусия са с по 71 точки, но решаваща е головата разлика. Новият-стар шампион е 92:38 (+54), а Дортмунд 83:44 (+39).

Мачът стартира перфектно за баварците, които излязоха напред в резултата в 8-ата минута. Лерой Сане проби през центъра и комбинира с Кингсли Коман. Той навлезе към вътрешността и със страхотен удар по диагонала порази целта. Вратарят Марвин Швебе нямаше никакъв шанс да се намеси.

В 19-ата минута късметът покри „козлите“. Коман центрира, а Томас Мюлер засече. Ударът на германеца с глава обаче срещна гредата.

В средата на първата част Райън Гравенберх сбърка. Елиас Скири отне, а опасната атака приключи с удар на Ерик Мартел от границата на наказателното поле – над напречната греда.

В 40-ата минута Кьолн претендира за дузпа заради игра с ръка на Райън Гравенберх. Главният рефер Свен Яблонски подмина ситуацията. Намеси се и ВАР. Оказа се, че няма основания за наказателен удар.

Минутка преди почивката Лерой Сане беше намерен в наказателното поле от Коман, но стреля над вратата на Швебе.

Секунди по-късно Байерн вкара, но попадението не беше зачетено. Сане и Серж Гнабри комбинираха. Десетката на Байерн прати топката във вратата. След намеса на ВАР Яблонски отмени гола, тъй като прецени, че Сане си е помогнал с ръка.

В 56-ата минута удар на Йонас Хектор от средна дистанция премина високо над вратата. Секунди по-късно Байерн направи добра контраатака. Йозуа Кимих подаде към Коман, който потърси Сане в наказателното поле. Последва неточен удар с глава.

Час игра след началото Ян Зомер направи страхотно спасяване. Флориан Кайнц центрира към Дейви Зелке. Швейцарският национал реагира страхотно и отрази топката, която влизаше точно под напречната греда.

В 70-ата минута Сане проби през центъра и стреля. Топката се отби от бранител. Вратарят Швебе не внимаваше и това даде шанс на Гнабри. Той потърси Нусаир Музрауи, но мароканецът беше изпреварен от Швебе.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки