В Германия: Байерн и Кан не се разделиха приятелски

Наследникът на Салихамиджич все още не е ясен

В Германия: Байерн и Кан не се разделиха приятелски

Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер заяви, че разговорите с вече бившия изпълнителен директор Оливер Кан са били "много емоционални" и те "не са могли да се разделят приятелски", поради което не му е било позволено да пътува с отбора до Кьолн за последния мач от Бундеслигата.

Байерн спечели рекордна 11-а поредна титла по изключително драматичен начин, след като Борусия Дортмунд беше лидер преди последния кръг, но завърши 2:2 с Майнц, докато "баварците" спечелиха с 2:1 като гост на Кьолн.

Бившият вратар не беше забелязан на обичайното си място до Хайнер, до бившия спортен директор Хасан Салихамиджич и други официални лица на Байерн по време на мача. Минути след като спечели титлата, клубът обяви, че Кан и Салихамиджич са освободени.

"Почетният президент Ули Хьонес и аз проведохме разговори с тях в четвъртък, за да имат достатъчно време да се справят с тази ситуация, а също и от уважение към тези две велики личности“, каза Хайнер на пресконференция днес.

Докато разговорите със Салихамиджич "преминаха много добре", с Кан "беше много емоционално и не успяхме да се разделим приятелски".

"В резултат на това свикахме извънредно заседание на Надзорния съвет в петък, на което взехме решение той да не дойде с нас в Кьолн", допълни Хайнер.

Салихамиджич и Кан бяха уволнени след няколко спорни решения. Те решиха да не заменят звездата на тима Роберт Левандовски за този сезон и спечелването на титлата беше най-трудното, което се случи, но те също уволниха треньора Юлиан Нагелсман през март.

Томас Тухел беше привлечен като заместник, но под негово ръководство "баварците" отпаднаха на четвъртфиналите в Шампионската лига и Купата на Германия, преди да вземат титлата, когато изглеждаше, че ще им се изплъзне.

Оливер Кан е заменен от настоящия заместник-председател на борда на директорите Ян-Кристиан Дреезен. Наследникът на Салихамиджич все още не е ясен и Хайнер каза, че "засега няма конкретни имена".

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки