Футболист на шведски тим в младежкия национален отбор на България

„Чувството е фантастично“, коментира Севен Емилов

Футболист на шведски тим в младежкия национален отбор на България

Полузащитникът на шведския Фалкенберг Севен Емилов ще направи дебют с националната фланелка на България, след като беше поканен от селекционера Александър Димитров за контролните срещи с Черна гора и Албания.

Емилов е роден във Варберг (Швеция) през 2003-а година в семейство на български граждани. Баща му е от Кърджали, а майка му от малко село до Ардино. Поради тази причина той бързо получава българския си паспорт и вече може да играе за националните отбори на страната.

19-годишният Емилов играе като халф, през този сезон е записал само два мача от 10 възможни, но в миналата кампания изигра 14 срещи и вкара два гола. Неговият тим Фалкенберг се състезава в Южната Трета дивизия на Швеция и се нарежда за момента на 4-о място, като изостава на 6 точки от лидера Тролхетан.

Националният отбор на България до 21 години се събира на лагер между 10 и 21 юни. Лагерът ще започне в София и включва две контролни срещи срещу Албания и Черна гора.

"Чувството е фантастично, разбира се. Пред мен се откриват нови приключения и остава само да вървя напред. Очаквам с нетърпение да науча нови неща, като например да поемам отговорност и да не се притеснявам, защото ще се видя с нови хора. Вярвам, че всички искат да победят заедно като отбор. И трябва да се развивате като отбор и да печелите квалификационните мачове занапред", казва Севен Емилов, цитиран от официалната страница на Фалкенберг.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки