В Англия осъдиха "неоправданото отвратително отношение" към Антъни Тейлър

На летището в Будапеща

В Англия осъдиха "неоправданото отвратително отношение" към Антъни Тейлър

Организацията на футболните съдии в Англия (PGMOL) обяви в изявление, че е ужасена от "неоправданата и отвратителна" агресия, на която е бил подложен съдията Антъни Тейлър на летището в унгарската столица Будапеща. Във видеозаписи, които вчера се появиха в социалните мрежи, се вижда нападение над Тейлър от разгневени италиански фенове.

На записите може да се види как Тейлър и семейството му се опитват да избягат от разгневена тълпа, която му крещи. Тейлър се засича при опит да се прибере у дома в деня след мача Севиля – Рома, завършил 1:1 в редовното време и продълженията. Испанците вдигнаха трофея Лига Европа за седми път, след като победиха при изпълнението на дузпите.

След срещата Тейлър, който е обвиняван, че не е отсъдил дузпа за Рома в 80-ата минута, беше нападнат гневно и от Жозе Моуриньо. Видеа с неговия гняв на паркинга пред стадиона също обиколиха света. Там се вижда как бившият мениджър на Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм жестикулира към арбитъра и служители на паркинга на стадиона и се чува да казва "позор“.

"След инцидента на летището, организацията на реферите на Острова написа: PGMOL е наясно с обикалящите в интернет видеоклипове, показващи как Антъни Тейлър и семейството му са тормозени и малтретирани на летище Будапеща. Ужасени сме от неоправданата и отвратителна агресия насочена към Антъни и семейството му, докато той се опитва да се прибере у дома от съдийството на финала на Лига Европа на УЕФА. Ще продължим да оказваме пълната си подкрепа на Антъни и семейството му", се казва в изявлението.

УЕФА очаква доклада на Тейлър, който трябва да предаде в рамките на 72 часа според регламента, преди да се занимае с поведението и обидите, отправени от Моуриньо. Самият треньор беше наказан с жълт картон по време на срещата.

Но страстите в целия мач не стихваха и общо 13 футболисти бяха санкционирани с жълти картони, 7 от които от състава на Рома. Четвъртият съдия Майкъл Оливър пък имаше доста работа, за да усмирява резервните скамейки, като в един момент дори двамата старши треньора влязоха в словесна разправа. Постоянните спирания пък провокираха Тейлър да даде общо 25 минути допълнително време на 120-те игрови.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки