Марко Розе: Трофей с отбора от родния ми град е изключително!

Треньорът на РБ Лайпциг коментира успеха за Купата на България

Марко Розе: Трофей с отбора от родния ми град е изключително!

Старши треньорът на Айнтрахт Франкфурт Оливер Гласнер заяви, че се гордее с двете години начело на тима. Гласнер напуска състава от Франкфурт, в събота вечер Айнтрахт отстъпи пред РБ Лайпциг с 0:2 във финала за Купата на Германия, игран в Берлин.

Айнтрахт Франкфурт, който завърши на седмо място в Бундеслигата ще играе в Лигата на конференциите, а тимът от Лайпциг се насочва към Шампионската лига.

"Справихме се добре до първото попадение. Който отбележеше първия гол, щеше да победи. Поздравления за момчетата, които се бориха и опитаха всички", коментира Гласнер пред телевизия ZDF след финала.

"Все още можем да се гордеем с постигнатото в последните два сезона. Поглеждам назад и виждам две чудесни години във Франкфурт, дори ме побиват тръпки. Убеден съм, че отборът може да направи нов силен сезон", добави специалистът, за чийто пост фаворит е бившият помощник треньор на Байерн Мюнхен Дино Топмьолер.

Роденият в Лайпциг старши треньор на РБ Лайпциг Марко Розе спечели първи трофей в германския футбол.

"Да спечеля с отбора от родния си град е изключително. Вълнувам се като мисля за партито, което ни чака. За мен успехът е специален. Благодаря на момчетата, че споделиха това изживяване с мен и защитиха Купата", коментира Розе.

"Айнтрахт Франкфурт има добър отбор, но и ние сме добър тим, но това няма такова голямо значение в един финал, защото просто трябва да спечелиш. Договорът ми изтече след 6 години в тима, имах страхотен период в Лайпциг и спечелих два трофея", добави австриецът от РБ Лайпциг Конрад Лаймер, който ще подсили шампиона Байерн Мюнхен от следващия сезон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки