Треньорът на Фиорентина обеща: Ще дадем всичко от себе си

„Играчите ми няма да имат сили да стигнат до съблекалнята“, заяви Винченцо Италиано

Треньорът на Фиорентина обеща: Ще дадем всичко от себе си

Треньорът на Фиорентина Винченцо Итиалиано заяви, че отборът му ще се опита на всяка цена да спечели трофея в Лигата на конференциите срещу Уест Хям, след като вече загуби един финал през сезона - срещу Интер Милано за Купата на Италия в Рим.

"В Рим започнахме добре, след това сякаш имаше токов удар в състава ни, но се върнахме в мача. От "Олимпико" няма да запомним резултата, а начина, по който се подготвяхме, изиграхме и преживяхме мача", каза специалистът на пресконференцията си в Прага, където е финалът утре.

Той призна, че се колебае кой да започне в атака - Кабрал или Йович. "Когато избирам състава, се съобразявам с това кой е противникът ни и как се защитава. И двамата ни нападатели вкарват и играят за отбора. Вадили са ни в трудни моменти. В някоя част на мача могат да играят и заедно", каза Италиано.

"Уест Хям е един от най-силните отбори в турнира и стигна до края. Имат качествени играчи, силни са във всяко отношение, но щом сме на финал - имаме определена стойност и ние", добави италианецът.

"За нас Амрабат е много важен. Когато е на 100%, всички отбори искат да го имат заради неговата сила, умението да отнема топки и да блокира развитието на атаките на съперника. Пожелавам си утре да вложи сърце и душа и да спечели двубоя с Райс", каза още треньорът.

"Винаги съм се опитвал да защитя отбора от критиките, които са неизбежни в нашата професия. Ще дадем всичко утре, не трябва да имаме сили в краката след мача да стигнем до съблекалнята", обеща Винченцо Италиано.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки