В Пловдив: Осигуриха над 5 млн. за довършването на "Колежа"

С 38 гласа „за“, 5 „против“ и 1 „въздържал се“

С 38 гласа „за“, 5 „против“ и 1 „въздържал се“ Общинският съвет на Пловдив прие предложението да отпусне авансово средства в размер на 5 158 647 лева на строителя на стадион „Христо Ботев“, с които той да довърши изцяло съоръжението.

Необходимият финансов ресурс ще бъде пренасочен от плащания за отчуждаване на частни имоти, както и от разходи по перо пощи, далекосъобщения, транспорт и пътища.

По проект стадионът трябва да бъде изграден с четири покрити трибуни с козирка и външна фасада, а строителят Илиян Филипов пое ангажимент това да се случи до края на 2023 година.

Както е известно, в началото на месец февруари общинските съветници взеха решение да отпуснат средства в размер на 16 359 871 лева с ДДС за довършването на стадиона, които трябва да бъдат разплатени в три бюджетни години, като първата сума от 5 358 699 лева за 2023 година вече е преведена на строителя.

Малко след това беше взето решение да бъдат отпуснати още 6 194 316 лева с ДДС, като те трябваше да бъдат изплатени през 2024 и 2025 година, но с настоящото решение Общинският съвет одобри първата вноска от 5 158 647 лева да бъде направена авансово още през тази година, за да може строителят в кратки срокове да заяви изработката на цялото количество на от металната конструкция, необходима за цялостното завършване на спортното съоръжение.

Общинският съвет прие и предложението Община Пловдив да издаде на строителя запис на заповед, с което да гарантира вземанията му.

Още от HOME

Мудрик вкара първия си гол за "сините" откакто пристигна в клуба

Сардинци са на дъното с едва две точки в актива си

Капитанът на ЦСКА похвали играта на "армейците" на "Лаута"

Неровердите победиха Ювентус и Интер, но загубиха като домакин

Защитникът на ЦСКА поздрави съотборниците си за играта на "Лаута" и победата с 2:0

"Трябва да си оправим терените", заяви той

Треньорът на ЦСКА остана много доволен от успеха над Локо Пловдив

Юрген Клоп може да си отдъхне

Мърсисайдци искат да чуят разговорите между главния съдия и ВАР

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки