Сензациите в пресата: 500 бона делят ЦСКА от лиценза

Локо (София) се връща в Надежда, Майкъла не иска нови шефове на "Армията", Опоку остава без заплата и още...

Сензациите в пресата: 500 бона делят ЦСКА от лиценза
500 бона делят ЦСКА от лиценза, твърди "Меридиан мач"
 
Сумата, която дели ЦСКА от евролиценз, е 500 000 лева, научи „Меридиан Мач". До края на работния ден днес шефовете на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов трябва да платят въпросните пари.
 
Става въпрос за задължения­та, които „червените" имат да дават на адми­нистрацията в клуба и на футболистите.
 
Ако „Титан" не погасят въпросния дълг, то най-титулуваният роден клуб няма да участва в евротурнирите през следващите 3 години. 
 
В интервю за „Меридиан Мач" босът на ЦСКА Ди­митър Борисов призна, че само за покриване на задълженията до края на септември е платил 5 млн. лева. Това са парите, които са да­дени на бивши играчи, треньори, клубове и държавни институции. 
 
При посещението на ин­спекторите на УЕФА Анжела Газарян и Пабло Родригес на „Българска армия" много от служи­телите на ЦСКА им са се оплакали, че не са получавали заплати с месеци наред. Това явно е било взето предвид от Газарян и Родригес. кои­то са сезирали УЕФА за нередностите при „чер­вените".
 


Локо (София) се връща в Надежда, гърми "7 дни спорт"
 
Отборът на Локомо­тив София ще се за­върне в Надежда още тази неделя за двубоя с Монтана от 9-ия кръг на "А" група, научи "7 дни спорт". 
 
Днес собствени­кът на клуба Николай Гигов ще внесе план за реконструкцията на ста­диона. Така мъките на столичните Железничари са напът да приклю­чат веднъж завинаги. От началото на сезона Ло­комотив играеше своите домакински мачове на стадиона в столичния квартал Овча купел. Това обаче не бе прието добре от привържени­ците на тима, които не пропускат да демонс­трират неодобрението си към факта, че техни­те любимци скитат по другите стадиони.
 
Според наша инфор­мация Николай Гигов е убеден, че БФС ще разреши на Локомотив да играе домакинските си мачове в Надежда.
 
Преди две седмици се е провела среща, на която са присъствали шефът на ОСК Локомотив Даме Стойков и представите­ли на феновете. Привър­жениците са настояли пред Стойков да направи всичко възможно от­борът да се върне на домашното съоръжение. Така най-накрая изглеж­да, че бойкотът на "Же­лезни бригади" спрямо мачовете на отбора ще бъде прекратен.
 


Майкъла реже мераклии за шефове в ЦСКА, пишат от "7 дни спорт"
 
Майкъла хлопна кепенците на Армията за нов шеф. Георги Илиев със сигурност няма да назначава спортен директор в ЦСКА, твърдят запознати с делата в Борисовата градина. Това е еднолично решение на бившия №6, който ще се нагърби с цялата власт в клуба, пише "7 дни спорт"
 
Първоначално Майкъла имаше идея до месец отново да сложи човек на тази длъжност, след като в началото на месеца италианецът Родолфо Ваноли напусна. Само за няколко дни обаче Илиев взе решение да „закрие” поста спортен директор. Причината е опашката от мераклии за шефското място на Армията. Десетки футболни хора са счупили телефона на Майкъла с предложения кой да стане спортен директор.  За един от първите варианти минаваше Емил Костадинов, който вече два пъти бе на тази позиция.
 
Георги Илиев обаче е решил да действа по соломоновски и за да няма сърдити на ЦСКА, отказал на всички кандидати. Така Майкъла на този етап сам ще контролира всички спортно-технически въпроси на Армията – трансфери, договори, подготовки и т.н. Все пак последната дума по този въпрос е на собствениците от „Титан”.
 
От днес пък Илиев се захваща със задачата да уреди картотека за Мишел Платини на срещи с управляващи от БФС. На Армията все още имат надежда, че бразилецът ще получи права да играе и ще може да излезе в дербито срещу Левски.
 


Опоку остава без заплата, разкрива "Меридиан мач"
 
Сагата с ганайския футболист на Левски Агиеманг Опоку про­дължава с пълна си­ла. Ръководството на „сините" взе решение да спре заплатата на футболиста, научи „Меридиан Мач". 
 
Причината е, че той вече близо месец не тренира с тима. Иг­рачът има проблеми, поради които е в Ка­тар. Крилото има не­уредени сметки с бивши мениджъри и ако не успее да се споразумее с тях, има реална опасност ФИФА да спре права­та му. Затова той има разрешение да отсъс­тва за известно време от тренировките на отбора. През удължаващия се непрекъсна­то период обаче све­товният шампион за младежи няма да се радва на сериозното възнаграждение, кое­то получава.
 
Дори в близките дни все пак да се поя­ви, Опоку едва ли ще играе до края зимата, след като е изпуснал голяма част от тренировките в последния месец. Почти сигур­но ганаецът ще бъде натирен от Левски преди старта на вто­рия полусезон. 
 
Има известна възможност все пак Опоку да ос­тане на „Герена". То­ва ще стане само ако заплатата му бъде ре­дуцирана няколко пъти. С оглед на конку­ренцията в лицето на Симеон Райков и Илиян Йорданов оба­че по-вероятна изг­лежда раздялата.
 


Люцерн и Йънг Бойс наддават за Ваюши, пише "Тема Спорт"
 
Два швейцарски клуба про­явяват сериозен интерес към халфа на Литекс Армандо Ваюши. Това са Люцерн и Йънг Бойс. Местното изда­ние 4-4-2 разкрива, че тимо­вете от швейцарската Су­пер Лига вече са влезли в кон­такт с футболиста. Те са останали очаровани от него­вите качества. Със сигур­ност обаче Литекс ще иска сериозна сума за правата му.
 
В момента Йънг Бойс се намира на 5-о място в пър­венството, с актив от 17 точки след 12 изиграни мача. Отборът изостава с цели 12 пункта от лидера Грасхопър. Люцерн пък е предпоследен само с 9 точки.
 
Армандо Ваюши е роден на 3 декември 1991 години. Ви­сок е 180 см и може да играе еднакво добре както зад на­падателя, така и по лявото крило. Албанският младежки национал е несменяем титуляр този сезон. До момента е изиграл 8 мача в А група, в които е отбелязал 3 гола. Той бе привлечен в Ловеч през зимната пауза на сезон 2011/2012 от албанския Блаз­ня. Ваюши подписа кон­тракт за 3,5 години, а Ли­текс плати за правата му 120 хиляди евро. В първия си полусезон той носи оранже­вата фланелка в 13 двубоя в А група и отбеляза едно по­падение. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки