Звонарьова спечели "бялата" група в Доха след победа над Янкович

Рускинята Вера Звонарьова спечели "бялата" група на финалния "Мастърс" в Доха, след като победи с 2-6 6-3 6-4 първата в света Йелена Янкович.

Звонарьова спечели "бялата" група в Доха след победа над Янкович

Рускинята Вера Звонарьова спечели "бялата" група на финалния "Мастърс" в Доха, след като победи с 2-6 6-3 6-4 първата в света Йелена Янкович. Така на полуфиналите тя ще срещне сънародничката си Елена Дементиева, а Янкович ще играе срещу американката Винъс Уилямс - победител в "лилавата" група.

 

Янкович започна невероятно срещата и не остави никакви шансове на Звонарьова в първия сет. След това обаче настъпи спад в играта на сръбкинята, която позволи на съперничката си да вземе инициативата и да спечели втория сет. Борбата в решителния сет бе много оспорвана, като Звонарьова бе по-концентрирана в решителните точки и спечели срещата.

 

Любопитното е, че Янкович направи повече уинъри (30/26) и допусна по-малко грешки (21/24), но въпреки това напусна победена корта. Дългият (2:02 часа) и оспорван двубой може да изиграе лоша шега на двете, които още утре трябва да играят на полуфиналите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки