Вера Звонарьова на финал в Доха

Рускинята Вера Звонарьова ще играе на финала на "Мастърс"-а в Доха, където са събрани 8-те най-добри през сезона в женския тенис. Звонарьова стигна до битката за трофея, след като преодоля сънародничката си Елена Дементиева със 7-6 (6) 3-6 6-3.

Вера Звонарьова на финал в Доха

Рускинята Вера Звонарьова ще играе на финала на "Мастърс"-а в Доха, където са събрани 8-те най-добри през сезона в женския тенис. Звонарьова стигна до битката за трофея, след като преодоля сънародничката си Елена Дементиева със 7-6 (6) 3-6 6-3.

Двубоят бе изпълнен с напрежение, а Звонарьова показа по-здрави нерви и заслужи класиране за финалния мач. Първият сет бе особено драматичен, като Дементиева поведе с 4:1 при свой сервис. Това обаче не се оказа достатъчно за спечелване на сета. Звонарьова проби при 4:5 и доведе нещата до тайбрек. Там тя водеше с 5:1 и за учудване на всички допусна Дементиева да изравни до 5:5, но за нейна радост успя да вземе сета след 8:6 точки.

 

Загубата на първия сет мобилизира Дементиева до краен предел и тя се върна в мача след 6:3, като пробив във втория гейм й бе достатъчен да запише сета в своята сметка. Увереността й обаче се изпари още в началото на решителния трети сет, който бе огледален на втория, само, че този път ролите бяха разменени.

Звонарьова проби на два пъти и чака победителката от срещата Винъс Уилямс - Йелена Янкович, в спор за големия трофей, който ще донесе на спечелилата сумата от 1 340 000 долара.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки