Националният отбор спасил кариерата на Стилиян Петров в Астън Вила

Играчът на сезона в Астън Вила Стилиян Петров отдава клубния си ренесанс на факта, че най-сетне е успял да намери мястото си в националния отбор на България

Националният отбор спасил кариерата на Стилиян Петров в Астън Вила

Играчът на сезона в Астън Вила Стилиян Петров отдава клубния си ренесанс на факта, че най-сетне е успял да намери мястото си в националния отбор на България.


След като бе обявен като от привържениците, така и от играчите на „синьо-лилавите” за футболист на сезона Стенли е доволен от представянето си в Премиершип, като според него това се дължи на най-разнородни фактори.

Конфликтът със бившия селекционер Христо Стоичков изглежда бе сложил преждевременен край на кариерата му в „бяло и зелено” преди три години. Тогава халфът взе решение нелекото решението да окачи обувките в знак на протест срещу методите и вижданията на легендарния нападател.

Въпреки всичко двамата заровиха томахавката и оставиха различията настрана и Петров се завърна в представителния тим през 2007 г., но без капитанската лента. Международната кариера на Стилиян обаче потръгна отново едва, след като Пламен Марков замени Камата.

„Със Стоичков имахме своите различия. В крайна сметка той пое по своя път, а аз по моя”, спомня си Стилиян.

„В основата на всичко бяха различните ни виждания. Исках да покажа на всички, че нещо не е наред в отбора. Преминах през няколко тежки месеца, но за щастие възвърнах формата и концентрацията си. В последните две квалификации постигнахме отлични резултати. През юни предстои да изиграем критично важен мач срещу Република Ирландия. Да се надяваме, че ще успеем да се класираме за Световното първенство”, споделя Петров.

„Всичко върви отлично засега. Имаме нов треньор, играем с различна система, а аз разполагам с по-дълбока роля. Това определено повлия и на представянето ми в Астън Вила. За мое щастие имам удоволствието да играя в най-силното първенство на Земята. Всички тук се борим за нещо, с което да се гордеем. Човек не може да иска нищо повече”.

„Станимир Стоилов е отличен треньор. С Астън Вила имах щастието да се изправя срещу неговия Литекс в турнира за Купата на УЕФА. Той се справя отлично, изведе Левски до групите на Шампионската лига. Те бяха първият български отбор, който постигна този успех. Радвам се, че той се съгласи да поеме националния отбор. Мъри е млад специалист, а навремето играехме заедно в тима на България”, добави Стилиян.

След като загуби капитанската лента за сметка на Митко Бербатов Стенли отново имаше шанса да дирижира тима си по време на отсъствието на енигмата на Манчестър Юнайтед. В това отношение с отказа от професионалния футбол на Мартин Лаурсен Петров се заформя като най-силния кандидат за следващия капитан на Астън Вила, пише британското издание Sunday Mercury.
Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки