Мадански за новия младежки тим: Искам да изградя манталитет на футболисти, знаещи какво е национален отбор (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пламен Кожухаров отпада за контролата с Македония, на негово място Ерик Почански от Етрополе

Мадански за новия младежки тим: Искам да изградя манталитет на футболисти, знаещи какво е национален отбор (ВИДЕО+СНИМКИ)
Националният отбор на България до 21 години замина днес за лагера си в Благоевград за приятелската среща с Македония на 14-и ноември, предаде репортер на Novsport.com. Точно в 10:30 часа избраниците на селекционера Михаил Мадански се събраха пред главния вход на националния стадион "Васил Левски" и заминаха с автобуса, а от 15:30 часа днес ще бъде и първата им тренировка на базата в Мурсалево.
 
Мадански обяви, че полузащитникът на Видима Раковски Пламен Кожухаров отпада заради травма, която е получил вчера в мача от "Б" група срещу Септември (Симитли) и на негово място ще бъде извикан играч от школата на Чавдар Етрополе: "Последните новини не са чак толкова големи. Отпадна футболистът на Видима Пламен Кожухаров, вчера се е контузил на мача в Симитли. На негово място извикахме Ерик Почански от Етрополе. Днес на обяд чакаме Радко Кирилов от Италия и това е групата, нямаме други промени. Заминаваме за Благоевград, имаме 3 тренировки до мача. Първи международен мач на тази формация, да се надяваме, че ще започнем добре". 
 


Относно целите и амбициите му за този отбор, който за първи път се събира заедно, специалистът заяви: "Мечтите стигат много далеч, но нали мечтите са безплатни. От този отбор искам да демонстрират огромно желание и хъс за това да бъдат в националния отбор. Искам във всеки един мач да показват израстване, да показват манталитет на национални играчи. Прави ми неприятно впечатление, че част от състезателите не мога да ги позная тук. Искам да изградя манталитет на футболисти, знаещи какво е национален отбор и да играят все едно мачът им е последен". 
 


"Винаги имаме амбиции за класирания и такива неща, но ще добием по-ясна представа с тегленето на жребия през януари. Надявам се, че сме прескочили с една урна по-нагоре, твърде е възможно и с две урни да сме прескочили, за да се паднем в една по-нормална група", каза още Мадански. 
 
Добрите резултати и класирания на младежките ни национални гарнитури в последните години Мадански обясни така: "След 2008-а година, когато класирахме отбора на Европейско първенство, вече 3 формации се класират на елитна фаза, което е много голям успех за нашите национални отбори. Първо, много е важно наличието на Елитни групи. Наред с негавитите, които търпим напоследък покрай тях, там с черното тото, вече имаме едно поколение, което 3-4 години играе в Елитните групи. Второ, голяма част от треньорите успяха да завършат 2-3 нива на треньорската школа при много завишени изисквания със стажове и посещения в чужбина. Треньорите, които работят в националните отбори и клубовете значително израснаха. На трето място, изключително внимание се отделя от БФС за работата на националните отбори, там работата се издига почти в култ. Няма отказан лагер или турнир в чужбина. Като се прибави и наличието на таланти във всички възрасти, се получава тази добра съвкупност от резултати и добри класирания". 
 


На въпрос на Novsport.com каква ще е целта на контролата с Македония, Мадански каза: Целта ще е да видим отбора за първи път в международен мач. Започваме да мислим вече само за контролни мачове, като идеята е да определя една група от 20-24 човека, с които съвсем сериозно да започнем подготовка, да има направим индивидуални програми, да се следят повече по клубовете и да имаме отбор, който е в състояние да започне добре квалификациите. Гледаме момчета от всички възрасти. В този състав родените 92-93-а година, имаме футболисти вече 95-ата година - Китанов и Михайлов. Може би и хора от набор 94 ще попаднат в състава". 
 


Накрая Мадански загатна, че е доволен от съвместната работа със селекционера на мъжкия отбор Любослав Пенев, с който са съгласували горе-долу еднакви критерии за поведение и начин на игра на всички национални отбори: "С него редовно се чуваме, срещаме се. Принципите за националния, юношеските и младежките национални отбори вече са едни и същи. В лицето на Любо Пенев най-сетне намерихме човека, с който можем да направим този необходим синхрон всички национални отбор горе-долу да спазват еднакви принципи на подготовка и игра". 



Групата на България за мача с Македония


Вратари: Георги Китанов (Черно море), Димитър Илиев (ПФК Калиакра Каварна)

Защитници:
 Георги Терзиев (Черноморец), Асен Георгиев (Ботев Враца), Мартин Василев (Ботев Враца), Антон Недялков (Литекс), Ангел Грънчов (ЦСКА), Иван Горанов (Берое)

Полузащитници:
 Симеон Славчев (Литекс), Ивайло Чочев (Чавдар Етрополе), Тодор Неделев (Ботев Пловдив), Янко Ангелов (Любимец), Емануил Манев (Нефтохимик), Ерик Почански (Чавдар Етрополе), Мартин Райнов (Берое), Радослав Кирилов (Лумедзане, Ит)

Нападатели:
 Александър Колев (Десел Спорт, Бел), Живко Петков (Нефтохимик), Илиян Капитанов (Черно море), Серафим Михайлов (Локомотив Пловдив) 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки