Юнайтед нямат лидер, такъв като Кийн, Джерард или Лампард

След финала в Шампионската лига, много въпроси нахлуха в съзнанието ми. Защо Манчестър Юнайтед загуби срещата? Барселона ли бяха толкова добри? Сър Алекс ли сгреши тактиката? Въпроси, на които търся отговорите вече няколко дни и мисля, че вече започвам да си отговарям.

Юнайтед нямат лидер, такъв като Кийн, Джерард или Лампард

След финала в Шампионската лига, много въпроси нахлуха в съзнанието ми. Защо Манчестър Юнайтед загуби срещата? Барселона ли бяха толкова добри? Сър Алекс ли сгреши тактиката? Въпроси, на които търся отговорите вече няколко дни и мисля, че вече започвам да си отговарям.

Дали липсата на лидер в състава на „червените дяволи” не повлия на крайния изход? Безспорно в Юнайтед има изключителни звезди като Рууни, Роналдо, Тевес и Бербатов, но способни ли са те да обърнат мач, в който изостават с 0:1? Този мач показа, че не са. Липсата на креативни халфове обаче бе голямата разлика. Едва ли Карик и Андерсон могат да се сравняват с класата на европейските шампиони Шави и Иниеста. Те просто са невероятни на терена, правят страхотни комбинации и извеждат своите съотборници на стрелкови позиции. Видя се, че струващите около 50 млн. паунда играчи на Сър Алекс не могат да сторят това. Единствено Роналдо се опитваше да тормози защитата на каталунците. Но лидер ли е той или по-скоро егоист, преценете сами. Любимецът на публиката Рууни бе незабележим. Така и веднъж не намери път към вратата на Валдес.

Достатъчно добри ли са Парк и Нани за Юнайтед? Трансферната сага около Тевес не повлия ли на представянето му. Струва ли Бербатов 30 млн. паунда и изплатил ли е дори и част от тази сума? Отново въпроси и въпроси. Не може играч, струващ над 30 млн. паунда да заяви преди най-важния мач за своя тим през сезона, че ако се стигне до дузпи няма да изпълнява такива. Това показва, че този играч няма характер за голям отбор, че няма как да поеме отговорност във важен момент, общо взето няма как да се разчита на него.



Къде са лидерите от едно време? Няма го великите Кантона и Кийн. Няма го великият ирландец, който при 0:2 в Торино срещу Ювентус не се уплаши и бе в основата на обрата. За Крал Ерик пък думите са малко.

Тери и Лампард са в основата на прогреса на Челси в последните години, Джерард и Торес могат да поведат Ливърпул към обрат във всеки мач.

Гигс и Скоулс са лидери, безспорен факт, но тяхното време отмина. Не може да се иска от играчи на 35 години да решат мач, като този с Барселона. Не е ли време Сър Алекс да потърси нови лица? Веднага виждам две, които със сигурност имат желание и са достойни да носят червената фланелка. Младият талантлив нападател на Лион Карим Бензема и крилото от Байерн Франк Рибери. Едва ли те са по-слаби от Нани, Андерсон, Тевес и Бербатов? Не е ли по-добре да инвестираш 60 млн. паунда за Бензема и Рибери, отколкото над 80 за споменатото по-горе каре? Отново въпроси.



Най-вероятно те ще намерят своите отговори през лятото. Всичко е в ръцете на Фъргюсън. Големият шотландец е показал, че може да намира най-верните решения в такива ситуация. Така, че фенове на Юнайтед не се безпокойте. Бъдещето на отбора ще е розово. А все пак сезон 2008/09 не е провален. Във витрината на клуба бяха добавени Световната клубна купа, „Карлинг Къп” и титлата във Висшата лига.  
 
 По материал на Стивън Хауърд, "Сън"

 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки