Майкъла призова клубовете да „слязат на земята и да обърнат повече внимание” на ДЮШ (+ВИДЕО)

„Ще се опитаме да оцелеем и да направим един класен стадион и един наистина европейски отбор”

Майкъла призова клубовете да „слязат на земята и да обърнат повече внимание” на ДЮШ (+ВИДЕО)

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла призова българските клубове да обърнат по-сериозно внимание на детско-юношеските школи и да спрат да разчитат на недоказани чужденци, съобщи репортер на Novsport.com.

Силният човек на „Армията” се похвали, че вече е получил разрешение за смяна на статута на тенис кортовете в Борисовата градина и от месец март те ще са футболни игрища, на които ще се готвят юношите и децата на ЦСКА.

„Апелирам към всички клубове да слязат на земята и да обърнат повече внимание на детско-юношеския футбол, да се подобри нивото на треньорите на школите, за да може футболът ни да върви нагоре. Ние ще сме първият клуб, който ще се опита да подобри това нещо.

Знаете, че ситуацията в България е тежка, а футболът е отражение на икономиката и на бизнеса в една страна”, каза Майкъла, след което даде повече яснота и около ремонтните дейности, които текат на и около стадион „Българска армия”.

„ЦСКА вече има разрешение за смяна на статута на тенис кортовете. Те вече са със статут на футболни игрища. Ремонтите закъсняха с месец, но поне извадихме необходимата документация, тъй като в договорът за концесия бе заложено да започнем да правим игрищата чак след 3-ата година, което е безумие. Получихме обаче разбиране от МФВС и аз искам да благодаря на министърката на регионалното развитие, а и на главния архитект на София.

Имаме съдействието отстрана на всички органи, за което благодарим. В момента не може да се сложи тревата на игрищата, защото температурата трябва да е над 10 градуса, така че в първите дни на месец март, имаме уверението на ръководството, че ще получим средства и всичко ще тръгне нормално.

Ще се опитаме да оцелеем и да направим един класен стадион и един наистина европейски отбор. Дадох ви срок от 2 месеца, когато започнах работа в ЦСКА, но отделените средства за ремонти отидоха за изплащане на договори и комисионни, затова нещата малко се проточиха”, допълни още изпълнителният директор на „червените”.


ИЗЯВЛЕНИЕТО НА МАЙКЪЛА, КАКТО И ТОВА НА ВЕНЦИ ЖИВКОВ ГЛЕДАЙТЕ В ПРИКАЧЕНОТО ВИДЕО!
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки