Венци Стефанов: Домусчиев Разбира от футбол, колкото магаре от военна музика

Президентът на Славия за пореден път призова за платена телевизия

Венци Стефанов: Домусчиев Разбира от футбол, колкото магаре от военна музика
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви, че единственото спасение от финансовата немотия за българския футбол е да се направи клубна телевизия. Според Стефанов, ако тя бе направена преди 5-6 години, сега приходите можеха да стигнат до 15-15 милиона лева. Босът на белите поясни пред Канал 3 и откъде могат да дойдат тези пари.
 
Стефанов този път захапа и собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, като се пошегува, че "разбира от футбол", колкото магаре от военна музика".
 
"Аз съм убеден, че трябва да има платена телевизия. Ако искаш да гледаш, трябва да плащаш. Сигурен съм, че чрез такава телевизия клубовете ще изкарат много повече пари отколкото им се предлагат в момента. Дори си мисля, че ако тази телевизия беше направена преди 5-6 години, сега щяхме да печелим по 10-15 милиона лева от ТВ права.
 
Защо подобна телевизия да няма успех? Ето, сега е купила правата на турското първенство. И то ще се излъчва там. Няма да ви кажа името на телевизията. Знаете ли колко заведения има в България - хиляди?!  1/10 от тях да платят по 6-10 лева, нещата ще се получат. Аз от висша математика не разбирам, но разбирам от аритметика. Навсякъде по света, една Гърция дето се тресе от криза, всеки си плаща по 30 евро на месец, за да гледа. Аз съм сигурен, че първата година ще вземем много повече пари, от тези дето всички телевизии ги дават", заяви Стефанов.
 
"След дълги години, в които Вальо Михов жонглираше между някакви телевизии и футболната лига, след провала с bTV дойде следващата година, в която уж имахме 4,5 милиона. Но да се търси под вола теле, защо някои от треньорите, излизайки след края на мача не дали достатъчно просторно интервю, защо някой кмет като си прави кампания, дават с 30 минути повече, но решават да глобят с 800 хиляди лева. Ние бяхме от тази наведената страна, правиха си с нас каквото си искат. Случаят с Кирил Домусчиев е инцидентен", сподели Венци Стефанов.
 
"В момента един друг корифей, назовава се Попов, прави диамантени, сребърни и не знам си какви оферти. Ние нямаме пари, каква е тази диамантена оферта. С малките си възможности с Капралов и с Наско, след разговорите с телевизиите, бяхме достигнали до 3 милиона с 3 телевизии, плюс парите на премиера да ни се издължат парите от БНТ. В момента, в който се направиха тези диамантени оферти телевизиите дадоха по 600 хиляди, а Киро (Кирил Домусчиев – бел.ред.) каза, че ще даде парите. Киро обича да се показва по телевизията, като се среше така настрани, с прическата на мафиот", добави Стефанов. 

Относно финансирането на "белите", Венци Стефанов каза: "Господин Младен Михалев дава пари за Славия от негови фирми. Ние нямаме бюджета на Левски, ЦСКА, Лудогорец или там други отбори. Вили си знае колко пари взима, при нас никой не взима колосални суми, за да източва клуба".

Накрая босът на "белите' пожела на родните съдии: "Пожелавам им през новата година здраве и да бъдат безпристрастни. Случва се човек да сгреши. На мача с Лудогорец имаше тенденциозни отсъждания за тях. Не виждат ситуация на 30 сантиметра в наша полза, а виждат на 60 метра за тях?" 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки